31/2001. (IV. 18.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Teniszpálya bérbeadása

Gyomaendrod város Képviselo-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

31/2001. (IV.18.) számú határozata

 

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága javasolja az önkormányzat tulajdonában lévő Erzsébet – ligeti Teniszpálya (1243/2 hrsz.) ingatlan tartós bérbevételére meghirdetett pályázatra a Gyomaendrodi Tenisz Klub által benyújtott pályázatot eredményesnek nyilvánítni.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága javasolja az önkormányzat tulajdonában lévő Erzsébet – ligeti Teniszpálya ( 1243/2 hrsz. ) ingatlan tartós bérbevételére az alábbi bérleti szerzodéstervezetben foglalt feltételekkel megállapodás megkötését a Gyomaendrodi Tenisz Klubbal.

 

MEGÁLLAPODÁS

( tervezet )

 

Mely létrejött egyrészrol Gyomaendrod Város Képviselo-testülete képviseletében eljáró Dr. Dávid Imre polgármester bérbeadó /továbbiakban: bérbeadó/,

másrészrol Gyomaendrodi Tenisz Klub képviseletében eljáró Hornok Béla / Gyomaendrod, Erzsébet - liget /, adószám:18380462-1-04, mint bérlo / továbbiakban: bérlo / között a mai napon és helyen a következo feltételek mellett:

 

1) Bérbeadó tulajdonosa az 1243/2 hrsz-ú 1337m2 alapterületu teniszpálya megnevezésu, ingatlannak.

 

2) Bérbeadó Gyomaendrod Város Képviselo - testülete …/2001.(IV.26.)KT számú határozata alapján a tulajdonát képezo a 1243/2 hrsz-ú teniszpálya ingatlant 2000. május 1. napjától kezdodoen 2005. május 31. napjáig határozott idotartamban bérbe adja a bérlo részére az alábbi célokkal:

1. Tenisztanfolyamok szervezése, teniszjáték tömegsport népszerusítése, edzési feltételek biztosítása,

2. Tenisz sport versenyek szervezése, lebonyolítása,

3. Sportrendezvények szervezése,

4. Teniszpálya korlátozás nélküli rendelkezésre bocsátása térítés ellenében, különös tekintettel az idegenforgalom számára.

 

3) Bérlő köteles a teniszpálya nyitottságáról gondoskodni, a június, július és augusztus hónapokban pedig a következők szerint: minden nap délelőtt 5 – 10 óráig, délután pedig 14 – 20 óráig.

 

4) Bérlő köteles a teniszpálya használatára szabályzatot készíteni.

 

5) Felek megállapodnak abban, hogy a bérleti díj egyenlő a bérlő által a pályázatában vállalt - 2001 és 2005 közötti időszakban ütemezett - felújítás összegével. Bérlő a pályázatában vállalt ütemezett összegszerű felújítási munkálatokat 2001. évben köteles megfelelő műszaki tartalommal saját költségén elvégezni. Az önkormányzattól a pálya visszaszolgáltatásakor semmilyen elhelyezésre és térítésre nem tarthat igényt. Felek között a bérleti díj és a felújítás kötelezettsége a hatályos számviteli és adótörvények szabályai szerint kerül elszámolásra.

 

6) Bérbeadó a teniszpálya üzemeltetéséhez támogatást nem biztosít.

 

7) Bérlo vállalja, hogy az ingatlant elsodlegesen a jelen megállapodás 2.) pontjában meghatározott célokra fogja használni.

 

8) Bérlo köteles az ingatlan bármely célú hasznosításából adódó bevételeket a teniszpálya fenntartására, illetoleg muködésének biztosítására fordítani.

 

9) Bérlő a teniszpálya használatáért a költségeinek fedezetére Gyomaendrőd Város Képviselő – testületé által meghatározott és jóváhagyott mértékű bérleti díjat szedhet.

10) Bérlo a bérleti jogot illetve a tevékenységeket nem ruházhatja át.

 

11) Bérlo kijelenti, hogy a megállapodásban rögzített tevékenységek folytatására jogosult.

 

12) A tevékenységéhez szükséges közmuvek üzembe helyezésének, közmupótló berendezések létrehozásának költsége a bérlot terheli. A közüzemi szolgáltatások díját, mint tovább adott szolgáltatást számlázza le a bérbeadó. Amennyiben a közüzemi szolgáltatásokat a szolgáltatást végzok a bérlo hibájából adódóan szüneteltetik, vagy megszüntetik, az említett szolgáltatások újraindításának költségei a bérlot terhelik.

 

13) A bérlo köteles az ingatlanvagyont rendeltetésszeruen használni, annak állagát megóvni. Az ingatlan üzemeltetési, karbantartási és felújítási költségeinek viselésére a jelen megállapodás idotartama alatt a bérlo köteles.

 

14) Bérlo vállalja, hogy 2001. év május hónap 31. napjáig a teniszpálya salak felületének felújítását, továbbá a vízelvezeto rendszer kialakítását saját költségén elvégzi.

 

15) A bérbeadó a bérlo részére köteles az ingatlant leltár szerint átadni. A bérlo az ingatlant az általa megtekintett, ismert állapotban veszi át.

 

16) A bérlo az ingatlan külso formáján a bérbeadó engedélye nélkül átalakítási munkálatokat nem végezhet.

 

17) A bérbeadó az alábbi pontokban részletezett rendkívüli felmondási indokok alapján bonthatja fel a megállapodást.

 

A megállapodás felmondásának rendkívüli esetei a bérbeadó részérol:

 

1. A megállapodás 5. pontjában foglalt felújítási kötelezettségek elmaradása,

2. Amennyibe a bérlo a bérletet másnak átengedi.

 

18) A bérbeadó jogosult a bérlo elozetes értesítése mellett és annak zavarása nélkül az ingatlan állagát és az 5) pont szerinti felújítási munkálatokat ellenorizni.

 

Jelen szerzodésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.

 

Alulírott szerzodo felek jelen megállapodást elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben megegyezot, jóváhagyólag írták alá.

 

Gyomaendrod, 2000. május " ".

 

………………………………………… …………………………………………

Dr. Dávid Imre polgármester bérbeadó Gyomaendrődi Tenisz Klub Bérlo

 

 

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága javasolja, hogy a Képviselő-testület a kiértesítéstől számított 8 napig tartsa szerződéskötési ajánlatát. Amennyiben a Gyomaendrődi Tenisz Klub a megállapodás tervezetben meghatározott feltételekkel nem köti meg a szerződést, akkor Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete megvizsgáltatja annak a lehetőségét, hogy a Liget – fürdő intézmény milyen módon képes hasznosítani a teniszpályát.

 

 

Határido: 2001. április 26.

Felelos: Dr. Valach Béla bizottsági elnök.

« Vissza
Vissza a főmenübe