55/2002. (IV. 16.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Katona Kálmán fellbbezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

55/2002. (1V.16.) számú határozata

 

Határozati javaslat:

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság IV.257/2002. ikt. számú határozatát helybenhagyja, Katona Kálmán, 5500 Gyomaendrőd, Október 6. ltp. C lph. fsz. 1. sz. alatti lakos fellebbezését elutasítja.

A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs, a határozatot sérelmesnek tartó fél 30 napon belül jogszabálysértésre való hivatkozással a Békés Megyei Bírósághoz fordulhat.

 

Indokolás

 

A Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság IV.257/2002. ikt. sz. határozatával Katona Kálmán, 5500 Gyomaendrőd, Október 6. ltp. C lph. fsz. 1. sz. alatti lakos tulajdonát képező, Gyomaendrőd, Fő út 101. sz., 3510 hrsz. ingatlanára 7.035,- Ft közműfejlesztési hozzájárulást ír elő.

Nevezett a fellebbezési határidőn belül kifogással élt a közműfejlesztési hozzájárulás megfizetése ellen, melyet azzal indokolt, hogy a közműfejlesztéshez nem járult hozzá.

 

A magánerős lakossági út és közmű építések szervezéséről és támogatási rendszeréről szóló 14/1998. (IV.3.) KT sz. rendelet 10.§ (1) bek. értelmében azok a magán- és jogi személyek, akik az önkormányzati támogatással lakossági magánerőből épülő út megvalósításában nem vettek részt és a beruházáshoz anyagilag nem járultak hozzá, de a közút használatában (közvetlenül) érdekeltek, útépítési érdekeltségi hozzájárulást kötelesek fizetni.

 

A rendelet a fizetési kötelezettség alól mentesítést nem ad, ezért a fellebbezés pozitív elbírálására nincs lehetőség.

A határozatomat a már hivatkozott jogszabályon túl az 1981. évi. I. tv. 60.§-ban foglaltak alapján hoztam meg.

Fentiekkel egyidőben a Képviselő-testület tájékoztatja Katona Kálmánt, hogy a kivetett közműfejlesztési hozzájárulás megfizetésére 12 havi részletfizetést lehet kérelmezni.

 

Határidő: 2002. április 25.

Felelős: Dr. Valach Béla bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe