7/2010. (VIII. 25.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Kisebbségi jelöltek nyilvántartásba vétele

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága
7/2010. (VIII. 25.) HVB határozata

A Helyi Választási Bizottság az 1997. évi C tv. 115/I. § (6) b.) pontjában biztosított hatáskörében eljárva:
Raffael Tibor Gyomaendrőd, Halász utca 13.
Zrena Pálné Gyomaendrőd, Kálvin János utca 22.,
Jónás Szandra Gyomaendrőd, Lososnczy u. 29.,
Raffael Attila Gyomaendrőd, Bethlen Gábor u. 20. és,
Mohácsi Kálmán Gyomaendrőd, Fő út 131. sz.
alatti lakosokat, az EU-DROM ROMA EU INTEGRÁCIÓT ELŐSEGÍTŐ EGYESÜLET megnevezésű kisebbségi jelölő szervezet jelöltjeit, a települési cigány kisebbségi önkormányzati választáson jelöltként nyilvántartásba veszi.
A határozat ellen a döntéstől számított 2 napon belül Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottságánál (Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz.) benyújtott de a Békés Megyei Területi Választási Bizottságnak (Békéscsaba Derkovits sor 2.sz.)címzett fellebbezésnek van helye. A fellebbezést jogszabálysértésre hivatkozással illetve a választási bizottság mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen lehet benyújtani.

INDOKOLÁS

Az EU-DROM ROMA EU INTEGRÁCIÓT ELŐSEGÍTŐ EGYESÜLET által állított jelöltek, az EK. jelű nyomtatvány kitöltésével kérték, Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottságától, jelöltként nyilvántartásba vételüket, a települési cigány kisebbségi önkormányzati választáson.
A kisebbségi önkormányzati választáson a kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2005. évi CXIV 7.§-a szerint jelöltet csak a törvényrendelkezésinek megfelelő szervezet állíthat. Az EU-DROM ROMA EU INTEGRÁCIÓT ELŐSEGÍTŐ EGYESÜLET a jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelel így a települési cigány kisebbségi önkormányzati választáson jogosult jelölteket állítani.
A rendelkező részben megnevezett jelöltek, az EK. jelű nyomtatványt kitöltötték a jelölést elfogadták, a választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 115/J. § (2) bekezdésében meghatározott nyilatkozatot megtették, az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkeznek, a megbízatással kapcsolatos összeférhetetlenségi nyilatkozatot megtették, az Alkotmány 40/B. § (4) bekezdésében meghatározottak választójogukat nem zárja ki, a települési cigány kisebbségi névjegyzéken szerepelnek.
A fentiek alapján Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 115/I. § (6) bek. b.) pontjában biztosított hatáskörében eljárva a kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2005. évi CXIV 2.§-ban továbbá a 7.§-ban foglaltak alapján a nyilvántartásba vételi kérelemnek helyt adott. A jogorvoslatról váló tájékoztatás az 1997. évi C. tv. 79.§ (1)-(2) bekezdésén, a 80. § (1)-(2) és (4)-(7) bekezdésein alapul.

Határidő: 2010. augusztus 25.
Felelős: Dr. Szendrei Éva
Hivatali felelős: Megyeri László aljegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe