52/2010. (IX. 1.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Német kisebbségi önkormányzati választások jelöltjeinek nyilvántartásba vétele

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága
52/2010. (IX. 1.) HVB határozat
Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 115/I.§ (6) b.) pontjában biztosított hatáskörében eljárva, a Békés Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége jelölő szervezet által állított
 
1.) Ajtai Ferencné Gyomaendrőd Kulich Gy. út 58. sz. alatti,
2.) Tóthné Lapatinszki Zsuzsa Gyomaendrőd Fáy A út 6. sz. alatti,
3.) Gschwindt Mónika Gyomaendrőd Kossuth L. út 48. sz.
4.) Schwalm Márton Gyomaendrőd, Hantoskerti út 10. sz. alatti,
5.) Hack Mária Gyomaendrőd, Rákóczi F. út 1/1. sz. alatti lakosokat,
a települési német kisebbségi önkormányzati választáson jelöltként nyilvántartásba veszi.
 
A határozat ellen a döntéstől számított 2 napon belül Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottságánál (Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz.) benyújtott de a Békés Megyei Területi Választási Bizottságnak (Békéscsaba Derkovits sor 2.sz.)címzett fellebbezésnek van helye.  A fellebbezést jogszabálysértésre hivatkozással illetve a választási bizottség mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen lehet benyújtani, úgy, hogy a döntést követő két napon belül a Gyomaendrődi Helyi Választási Bizottsághoz megérkezzen.
A fellebbezésnek tartalmaznia kell a választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 80.§ (4) bekezdésében meghatározott elemeket.
INDOKOLÁS
A Békés Megyei Német Önkormányzatok szövetsége által állított jelöltek, az EK. jelű nyomtatvány kitöltésével kérték, Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottságától, jelöltként nyilvántartásba vételüket, a települési német kisebbségi önkormányzati választáson.
A kisebbségi önkormányzati választáson a kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2005. évi CXIV 7.§-a szerint jelöltet csak a törvényrendelkezésinek megfelelő szervezet állíthat. A Békés Megyei Német Önkormányzatok Szövetségét, mint jelölő szervezetet a 27/2010.(VIII.27.) TVB számú határozatával a Békés Megyei Területi Választási Bizottság nyilvántartásba vette, így a települési német kisebbségi önkormányzati választáson jogosult jelölteket állítani.
A rendelkező részben megnevezett jelöltek, az EK. jelű nyomtatványt kitöltötték a jelölést elfogadták, a választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 115/J. § (2) bekezdésében meghatározott nyilatkozatot megtették, az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkeznek, a megbízatással kapcsolatos összeférhetetlenségi nyilatkozatot megtették, az Alkotmány 40/B. § (4) bekezdésében meghatározottak választójogukat nem zárja ki, a települési német kisebbségi névjegyzéken szerepelnek.
A fentiek alapján Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 115/I. § (6) bek. b.) pontjában biztosított hatáskörében eljárva a kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2005. évi CXIV 2.§-ban továbbá a 7.§-ban foglaltak alapján a nyilvántartásba vételi kérelemnek helyt adott. A jogorvoslatról váló tájékoztatás az 1997. évi C. tv. 79.§ (1)-(2) bekezdésén, a 80. § (1)-(2) és (4)-(7) bekezdésein alapul.
Határidő: 2010. szeptember 1.
Felelős: Dr. Szendrei Éva
Hivatali felelős: Dr. Csorba Csaba
 

« Vissza
Vissza a főmenübe