17/2010. (VIII. 27.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Dr. Dávid Imre polgármester jelölt nyilvántartásba vétele

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága
17/2010. (VIII. 27.) HVB határozata

A Választási bizottság a Ve. 52.§-ban továbbá a 105/A §. (2) bekezdésében foglaltakra figyelemmel, Dr. Dávid Imre Gyomaendrőd, Mirhóháti u. 27. sz. alatti lakost független polgármester jelöltként nyilvántartásba veszi.
A választási bizottság utasítja a bizottság elnökét, döntésének helyben szokásos módon történő kihirdetésére, valamint a Ve. 55. §-ban meghatározott igazolások kiadására.

A határozat ellen a döntéstől számított 2 napon belül a Gyomaendrődi Helyi Választási Bizottsághoz benyújtott (Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz.) de a Területi Választási Bizottsághoz címzett fellebbezésnek van helye. A fellebbezést jogszabálysértésre hivatkozással, illetve a választási bizottság mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen lehet benyújtani úgy, hogy a döntést követő két napon belül a Gyomaendrődi Helyi Választási Bizottsághoz megérkezzen.
A fellebbezésnek tartalmaznia kell a Ve. 80. § (4) bekezdésében meghatározott tartalmi elemeket.

INDOKOLÁS
 

Dr. Dávid Imre Gyomaendrőd, Mirhóháti u. 27. sz. alatti lakos, mint független polgármester jelölt kérte a nyilvántartásba vételét. Kérelméhez csatolta a szükséges nyomtatványokat és nyilatkozatokat. A jelölt a nyilvántartásba vételéhez 369 érvényes ajánló szelvényt nyújtott be, így teljesítette a polgármester jelöltté váláshoz szükséges 300 érvényes ajánlást.
A Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága megállapította, hogy Dr. Dávid Imre nyilvántartásba vételi kérelme megfelel a jogszabályokban foglaltaknak.
A határozat a Ve. 52. § 105/A. § (2) bekezdésén, az Ötv. 33/A. §-ban foglaltakon alapszik. A jogorvoslatról való tájékoztatás a Ve. 79. § (1)-(2) bekezdésén a 80. § (1)-(2) és (4)-(7) bekezdésén alapul.

Határidő: 2010. augusztus 27.
Felelős: Dr. Szendrei Éva
Hivatali felelős: Dr. Csorba Csaba

 

« Vissza
Vissza a főmenübe