86/2002. (VII. 16.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomai szabadstrand bérbeadása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

86/2002. (VII.16.) számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság az önkormányzat tulajdonában lévő 03/9 hrsz. alatt felvett Hármas - Körös árterében lévő 2 ha 4441 m2 területű természetes fürdőhelyet tartós üzemeltetésre a 74/2002.(III.28.)KT. sz. határozat szerinti pályázati feltételek alapján Pájer Sándor egyéni vállalkozónak ( Gyomaendrőd, Bocskai u. 58/1. szám ) 2002. szeptember 15. napjától 2014. december 31. napjáig javasolja bérbe adni az alábbi bérleti szerződés alapján:

 

 

BÉRLETI SZERZŐDÉS

 

mely létrejött egyrészt Gyomaendrőd Város Önkormányzata / képviseli: Dr. Dávid Imre polgármester /, mint bérbeadó; másrészről:

 

Pájer Sándor egyéni vállalkozó / adószám: 44854099-2-04 / Gyomaendrőd, Bocskai utca 58/1. szám ), mint bérlő között az alábbi helyen és napon a következő feltételek mellett köttetett:

 

1. A bérbeadó tulajdonát képezi a gyomaendrődi ingatlan - nyilvántartásban 03/9 hrsz. alatt felvett Hármas - körös ártérben lévő gyomai szabad strand ingatlan, melynek területe összesen: 2 ha 4441 m2.

2. Bérbeadó Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete ……/2002.(VII.27.)KT. számú határozata alapján az 1. pontban leírt gyomai szabad strand területét bérbe adja bérlőnek.

3. A bérlet időtartama: 2002. szeptember hó 15. napjától 2014. december 31. napjáig tart.

4. Felek megállapodnak abban, hogy a bérlő a terület használatáért bérleti díjat nem fizet, de köteles a bérleti szerződés feltételeit teljesíteni.

5. A bérleti díjmentesség ellenében a bérlő a szabad strandon forint összegben megállapított belépőt nem szedhet, de a megvalósított beruházások összegének mértékéig kérheti a belépő megállapítását,

6. Bérlő az ingatlant kizárólag vállalkozása útján használhatja, azon kereskedelmi tevékenységet folytathat, a területet ilyen céllal harmadik személy részére nem hasznosíthatja.

7. Bérlő köteles a bérlet fennállása alatt az ingatlant rendeltetésszerűen használni, rendszeresen karbantartani és mindezen munkát saját költségén elvégezni.

8. Bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy a szabad strand üzemeltetéséhez a jogszabályokban előírt feltételeket teljesíti.

9. Bérlő vállalja, hogy a bérlet időtartama alatt az ingatlan valamennyi költségét viseli.

10. Bérbeadó a bérleti jogviszony időtartama alatt bekövetkező a bérlő vállalkozói igazolványra való jogosultságának megszűnése esetére az egyenes ágú hozzátartozók részére jogutódlást biztosít. Bérlőnek egy hónapon belül meg kell neveznie, hogy az egyenes ágú hozzátartozói közül ki lesz az a személy, aki a jelen bérleti szerződésben, mint jogutód a helyébe lép. Amennyiben Bérlő egy hónapon belül nem nevezi meg a jogutódját, úgy a bérleti jogviszony megszűnik.

 

Ezen szerződésben nem szabályozott kérdések tekintetében a Polgári Törvénykönyv bérletre vonatkozó szabályai az irányadók.

 

Felek ezen bérleti szerződést, mint akaratukkal mindenben egyezőt elolvasás és értelmezés után jóváhagyólag aláírták.

 

Kelt: Gyomaendrőd, 2002. év ……… hó ……... napján.

 

 

……………………………………….. ………………………………………..

Bérbeadó bérlő

 

 

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság a gyomai szabad strand bérbeadásával egyidejűleg a 7701/1 hrsz.-ú Templom – zugban lévő szabad strand Pájer Sándor bérlővel 2006. december 31. napjáig fennálló bérleti jogviszonyát 2014. december 31. napjáig változatlan feltételek mellett javasolja meghosszabbítani.

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság a Bérlőnek a gyomai szabad strand bérleti szerződésének 10. pontjában leírt jogutódlást a 7701/1 hrsz.-ú szabad strand jelenleg fennálló és a meghosszabbított bérleti jogviszonyában is javasolja biztosítani.

 

A Bizottság javasolja a Képviselő – testületnek hatalmazza fel a polgármestert, hogy a határozati javaslatban leírt feltételek mellett kösse meg a szerződéseket.

 

Határidő: 2002. július 25.

Felelős: Dr. Valach Béla bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe