83/2010. (X. 1.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Kompenzációs lista sorsolásának módja

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága
83/2010. (X.1.) HVB határozat
A Helyi Választási Bizottság az 1997. évi C. tv. 105/A. § (2) b.) pontjában biztosított hatáskörében eljárva az alábbi eljárási rendben sorsolja ki a kompenzációs lista sorszámát:
A kompenzációs listát állított jelölő szervek megnevezését egy-egy borítékba kerül elhelyezésre a borítékok ezt követően egy urnába kerülnek, majd a kompenzációs listát állított jelölő szervezetek számának megfelelő sorszámok egy-egy borítékba kerülnek, majd ezek egy külön urnába kerülnek. A bizottság jelenlévő tagjai egy-egy borítékot húznak az urnából. Az eljárást a bizottság addig folytatja amíg minden kompenzációs listát állító jelölő szervezet megkapja a sorszámát. Az eljárás eredményét a bizottság elnöke hirdeti ki.
 
A határozat ellen annak meghozatalát követő két napon belül lehet illetékmentes jogorvoslattal élni, melyet a területi választási bizottsághoz kell címezni, de a helyi választási bizottságnál kell benyújtani.
 
INDOKOLÁS
 
A választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 105/A. § (2) b) pontja szerint a helyi választási bizottság hatásköre a kompenzációs lista sorszámát sorsolás útján megállapítani. A bizottság hatásköre továbbá az 1997. évi C. tv. 3.§-ban meghatározott alapelvekre figyelemmel a sorsolás módjának a meghatározása.
A jogorvoslat biztosítása az 1997. évi C. tv. 79-80.§-ban foglaltakra figyelemmel került biztosításra.
 
Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe