121/2003. (X. 21.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Liget fürdő bérleti szerződés

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

121/2003. (X.21.) számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága a Gyomaendrődi Liget Fürdő Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal az alábbi bérleti szerződést javasolja megkötni 2003. augusztus 1. és 2003. december 31. közötti időtartamra:

 

BÉRLETI SZERZŐDÉS

( tervezet )

 

amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1., képviseli: dr. Dávid Imre polgármester) mint bérbeadó, továbbiakban Bérbeadó,

másrészről a Gyomaendrődi Liget Fürdő Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (5500 Gyomaendrőd, Erzsébet liget 2., képviseli: Vass Ignác ügyvezető) mint bérlő, továbbiakban Bérlő között alulírt napon az alábbi feltételek szerint.

1./ Felek megállapítják, hogy a Bérbeadó a tulajdonát képező és a jelen szerződés 1. sz. mellékletét képező kimutatásban szereplő vagyontárgyakat Bérbeadó a jelen szerződés aláírásának napján átadja a Bérlőnek, kezelés, illetve üzemeltetés céljából, aki jogosult azokat hasznosítani.

Az átadás-átvételről felek külön jegyzőkönyvet vesznek fel, amelyben rögzítik az átadott vagyontárgyak főbb adatait és állapotukat, illetve értéküket.

2./ Felek megállapodnak, hogy a Bérlő az átadott gyomaendrődi 1293/5. és 1298. hrsz-ú strandfürdő, illetve kemping ingatlanokat, a gyomaendrődi 1090 hrsz-ú vízműtelepet, a gyomaendrődi 1295/2. hrsz-ú ingatlanon fekvő virágkertészet ingatlant és a fenti ingatlanokon található felépítményeket és egyéb építményeket, valamint a külön részletezett egyéb ingóságokat az alapító okiratában és a jelen szerződésben meghatározottak szerint köteles üzemeltetni és kezelni.

3./ A Bérlő tudomásul veszi, hogy köteles a 2./ pontban meghatározott tevékenységet saját maga végezni, illetve hogy ezen tevékenység gyakorlásának jogát csak a Bérbeadó Önkormányzat előzetes írásbeli hozzájárulásával engedheti át.

A Bérlő tudomásul veszi, hogy az üzemeltetéshez szükséges valamennyi hatósági engedély beszerzésének kötelezettsége őt terheli.

4./ A Bérlő a kezelés, illetve üzemeltetés során köteles fokozott gondossággal eljárni, az átadott vagyontárgyakat rendeltetésszerűen használni, azok állagát megóvni, a jogszabály által előírt vagy egyébként indokolt karbantartási és felújítási munkákat a saját költségén elvégezni.

Bérbeadó jogosult arra, hogy a Bérlő tevékenységét, az állagmegóvási kötelezettség teljesítését előzetesen egyeztetett időpontban rendszeresen ellenőrizze, azzal kapcsolatban írásos észrevételeket tegyen. A Bérlő köteles az észrevételeket megvizsgálni és azokra legkésőbb 15 napon belül írásban válaszolni.

5./ A Bérlő az átadott vagyonnal kapcsolatos beruházási és fejlesztési munkákat a Bérbeadó előzetes írásbeli jóváhagyása alapján, a saját költségére végezhet. Felek megállapodnak, hogy a Bérlő által végzett értéknövelő munkákkal kapcsolatban a jelen szerződés megszűnésekor egymással elszámolnak, a 9./ pontban írtak szerint.

6./ A Bérlő köteles Üzemeltetési Szabályzatot készíteni, amely tartalmazza a tevékenységére vonatkozó jogszabályok által előírt feltételeket.

A Bérlő a tevékenységének végzése során köteles az irányadó jogszabályok betartására, az előírt mérések, vizsgálatok, elemzések, stb. elvégzésére, illetve elvégeztetésére.

7./ Bérlő a jelen szerződés tárgyát képező vagyontárgyak után 400.000 Ft, azaz: Négyszázezer forint/hó bérleti díjat köteles a Bérbeadó részére megfizetni, tárgyév december 15-ig. A számlakibocsátás havonta történik, a teljesítés időpontja tárgyhónap utolsó napja.

8./ A Bérlő tudomásul veszi, hogy a 2./ pont szerinti feladatok teljesítéséről és annak pénzügyi feltételeiről üzleti tervet köteles készíteni.

9./ Felek megállapodnak, hogy a jelen szerződést 2003. augusztus 1. napjától 2003. december 31. napjáig tartó határozott időre kötik.

Felek megállapodnak, hogy a határozott időtartam lejártakor a Bérlő által elvégzett állagmegóvó, illetve értéknövelő munkák értékének megtérítését külön megállapodásban rendezik.

10./ Bérlő tudomásul veszi, hogy a 2./ pont szerinti feladatok nem szerződésszerű teljesítése esetén a Bérlő, illetve vezető tisztségviselője a rá vonatkozó szabályok szerint kártérítési felelősséggel tartozik.

11./ Felek megállapítják, hogy az Áht. 95/A. § (3) bekezdése alapján a jelen szerződést az aláírástól számított harminc napon belül a cégbíróságon a cégiratok közé letétbe kell helyezni, amely a Bérlő ügyvezetőjének kötelezettsége.

12./ A jelen megállapodásra egyebekben a Ptk. rendelkezései megfelelően irányadóak.

Felek a jelen megállapodást mint akaratukkal mindenben megegyezőt írták alá.

Gyomaendrőd, 2003. augusztus 1.

____________________________ ______________________________

Bérbeadó Bérlő

Gyomaendrőd Város Önkormányzata Gyoomaenrődi Liget Fürdő Szolgáltató

képv: dr. Dávid Imre polgármester Korlátolt Felelősségű Társaság

képv: Vass Ignác ügyvezető

 

Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete felhatalmazza a polgármestert a bérleti szerződés illetve a módosítás aláírására.

 

Határidő: 2003. október 30.

Felelős: Csányi István bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe