237/2000. (VII. 17.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Belvizes lakóházhoz támogatás megállapítása - fellebbezés

Gyomaendrod Város Képviselo-testületének Humánpolitikai Bizottsága a 2000. június 19. napján hozott, 204/2000. (VI. 19.) számú határozatát - melyben Tóth László Gyomaendrod, Hosök útja 72. szám alatti lakost belvíz sújtotta lakóépülete felújításához nyújtott támogatás egyösszegu visszafizetésére kötelezte – visszavonja, és ezzel egyidoben az alábbiakról rendelkezik.

 

Tóth László a Humánpolitikai Bizottság 264/1/1999. (VIII. 10.) számú határozata alapján megállapított visszatérítendo támogatást, a VI.3837-5/1999. ikt. számú kölcsönszerzodésben meghatározott feltételekkel köteles visszafizetni.

 

A határozat ellen a kézhezvételétől számított 15 napon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott, 2 példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

 

 

INDOKOLÁS

 

Tóth László Gyomaendrod, Hosök útja 72. szám alatti lakos 1999. évben 100.000,- Ft. támogatásban részesült a belvíz sújtotta lakóépület felújításához. A kapott támogatás 60 %-a kamatmentes hitel, 40 %-a vissza nem térítendo támogatás.

 

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya 2000. május 17. napján helyszíni szemlét tartott, a szemlén készült jegyzokönyv megállapítása:

"/Tulajdonos nem volt otthon./ Munka nem készült, anyag nincs."

 

Ezt követően Tóth László megbízásából Pólya Sándorné /an.: Hamza Ilona sz.i.: 1966.04.07./ - aki szívességi lakáshasználóként Tóth László lakásában él - 2000. május 29. napján idézésre megjelent a Polgármesteri Hivatal lakásügyi előadójánál és jegyzőkönyvbe nyilatkozta, hogy az elmúlt évben a szobában, konyhában és a fürdőszobában festés történt. Október hónapban szült, ezért a többi munkát már nem tudták elvégeztetni a lakáson. Ebben az évben az épület hátsó részén nádszövettel történő borítás történt, az épület elülső részén pedig aláfalazás. Még az épület lábazatát kell bevakolni. A kapott támogatást felhasználták Az elmúlt évben megvásárolták az anyagot, melynek a maradványát még jelenleg is az udvarban tárolják. /homok, sóder, mész, cement./

A Műszaki Osztály által készített jegyzőkönyvből az volt megállapítható, hogy a felújítási munkák a szerződésben és kölcsönszerződésben meghatározott határidőig nem készültek el, a nyújtott támogatást nem használták fel, ezért a Humánpolitikai Bizottság a 204/2000. (VI. 19.) számú határozatával a VI.3837-5/1999. ikt. számú kölcsönszerződés és a Ptk. 232. § (2) bekezdése alapján Tóth Lászlót 107.712,- Ft. visszafizetésére kötelezte, mely összegből 91.000,- Ft. tőke-, 16.712,- Ft. kamattartozás.

 

A Polgármesteri Hivatal műszaki szakembere 2000. július 3. napján helyszíni szemlét tartott, melynek során az alábbiakat állapította meg:

"A mai napon megtartott helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy az épület északi (hátsó) falán a felázott vakolat mintegy 20 m2 nagyságban kijavításra került. A közlekedő udvari falazatát kicserélték, belülről bevakolták, a külső vakolás folyamatban.

A konyha padozata betonozva, majd burkoló lappal (újjal) burkolva. A konyha és a közlekedő közötti válaszfal két héten belül alá lesz falazva, majd bevakolva. A kapott támogatás felhasználásra került."

 

Tóth László megbízásából Pólya Sándorné törvényes határidon belül, a fenti számú bizottsági határozat ellen fellebbezéssel élt. Fellebbezésében leírja, hogy a lakáson már elvégezték a felújítási munkálatokat – a fent említett hiányosságokat is - és a teljes támogatási összeget felhasználták.

 

Fentiek miatt a bizottság a rendelkezo részben foglaltak szerint határozott.

 

A határozat a VI. 3837-5/1999. ikt. számú kölcsönszerzodésen, valamint az 1981. évi I. tv. 61. §-ában foglaltakon alapszik.

« Vissza
Vissza a főmenübe