650/2000. (XII. 11.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Vagyonközösség megszüntetése

Gyomaendrod Város Képviselo-testületének Humánpolitikai Bizottsága Csikós Sándor Gyomaendrod, Hámán K. u. 23. szám alatti lakos kérelmét elutasítja, s a 491 hrsz-ú, természetben Gyomaendrod, Hámán K. u. 23. szám alatti ingatlanra - az önkormányzat által nyújtott lakásvásárlási hitelre - bejegyeztetett jelzálog értékének átvállalásához nem járul hozzá.

 

Ezzel egyidoben a bizottság kötelezi Csikós Sándort, hogy a még fennálló hitelt + járúlékait, összesen: 33.724,- Ft-ot, azaz: harmincháromezer-hétszázhuszonnégy 00/100 Forint összeget 2001.március 31. napjáig az Önkormányzat számlájára fizesse vissza.

 

A határozat ellen a kézhezvételtol számított 15 napon belül a Gyomaendrod Város Képviselo-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott két példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Csikós Sándor Gyomaendrod, Hámán K. u. 23. szám alatti lakos jogi képviseloje Ugrinné dr. Katona Klára ügyvéd útján azzal a kéréssel fordult a Polgármesteri Hivatalhoz, hogy a csatolt adásvételi szerzodés alapján, az önkormányzat által nyújtott 100.000.- Ft lakásvásárlási hitelre bejegyeztetett jelzálogjog, valamint ebbol adódó fizetési kötelezettség átvállalását engedélyezzük részére.

 

A felülvizsgálat alkalmával megállapítást nyert, hogy a vállalt második gyermek, egészségügyi probléma miatt nem született meg.

A meglévo egy kiskorú gyermek, a válást követoen az anyánál nyert elhelyezést.

 

A tulajdonközösség megszüntetése érinti az önkormányzat által, 1993. március 3. napján kelt, VI. 1702/1993. ikt. számú kölcsönszerzodésben nyújtott hitelt és annak kötelezettségeit.

 

A határozat a VI. 1702/1993. ikt. számú kölcsönszerzodés 5./ - 6./ pontján alapszik, mely kimondja:

 

5./ pont:

"Az igénylok hozzájárulnak ahhoz, hogy a megszerzett lakásra (ingatlanra) a kölcsön visszafizetésének az idejére - új családi ház építése esetén - telekre, illetve az épülo új családi házra Gyomaendrod, Hámán K. u. 23. sz. alatt található, a gyomaendrodi 570 számú tulajdoni lapon, 491 hrsz. alatt van nyilvántartva, az elidegenítési és terhelési tilalmat bejegyezzék."

 

6./ pont:

"Az adósok kötelezettséget vállalnak arra, hogy az 5./ pontban megjelölt lakásnak a kölcsön visszafizetési határidejét megelozoen történt elidegenítése esetén a saját rész befizetéséhez nyújtott, még fennálló kölcsön összegét és járulékait készpénzben kiegyenlítik."

« Vissza
Vissza a főmenübe