629/2000. (XII. 11.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: A 15/1998 (IV.30) KT számú rendelet módosítása

Gyomaendrod Város Képviselo-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselo-testületnek, hogy “ A gyermekek részére nyújtható pénzbeli és természetbeni ellátásokról, és a személyes gondoskodásról " szóló, 15/1998 (IV.30.) KT. rendelet módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

 

 

TERVEZET

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének

…/2000. (……..) KT. számú rendelete

 

A gyermekek részére nyújtható pénzbeli és természetbeni ellátásokról, és a személyes gondoskodásról szóló 15/1998. (IV. 30.) KT számú rendelet módosításáról és kiegészítéséről

 

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV tv. 16. § (1) bekezdésében, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi. XXXI. tv.-ben (Továbbiakban: Gyvt.) kapott felhatalmazás alapján a gyermekek részére nyújtható pénzbeli és természetbeni ellátásokról, és a személyes gondoskodásról szóló 15/1998 (IV. 30.) KT számú rendelet (továbbiakban: R.) módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

 

1. §

 

A R. 6. § (3) bekezdése az alábbiakban módosul.

"(3) Gyomaendrőd Város Önkormányzata a rendszeres gyermekvédelmi támogatást kizárólag a gyermek 18. életévének betöltéséig biztosítja. A 18. életév betöltését követően a támogatás folyósítását a Gyvt 20. § (4) bekezdésben foglalt feltételek fennállása esetén is meg kell szüntetni."

 

2. §

 

A R. 10. § (1) bekezdése az alábbiakban módosul.

"(1) A pénzben nyújtott rendkívüli gyermekvédelmi támogatás összege gyermekenként egy – egy alkalommal 1.000.- forinttól 5.000.- forintig terjedhet úgy, hogy egy gyermekre az egész évben kifizetett összeg nem haladhatja meg a 15.000.- forintot."

 

3. §

 

A R. 12. § (4) bekezdése az alábbiakban módosul és kiegészül az alábbi (6) – (8) bekezdésekkel.

" (4) A rendkívüli gyermekvédelmi támogatás természetben nyújtott formája a vásárlási utalvány – amely a megállapító határozat része -, továbbá a gyomaendrődi székhelyű alsó- és középfokú oktatási intézményekkel tanulói jogviszonyban állók helyi autóbusz közlekedési támogatása.

(6) A (4) bekezdésben foglalt helyi autóbusz közlekedési támogatás a 287/1997. (XII. 29.) Korm. rendelet 25. §-a és e rendelet 2. § (1) bekezdése hatálya alá tartozók részére állapítható meg.

(7) A helyi autóbusz közlekedési támogatást az igénylők írásbeli kérelmére jövedelmi és vagyoni helyzetére tekintet nélkül kell megállapítani. A természetben nyújtott helyi közlekedési támogatás összege a kedvezményes bérletjegy árának erejéig terjedhet.

(8) A helyi autóbusz közlekedési támogatásra irányuló kérelmek döntésre előkészítését és a kedvezményes bérletjegy megváltásával, továbbá az eljárással kapcsolatos egyéb adminisztrációs feladatokat az oktatási-nevelési intézmények kötelesek ellátni."

 

4. §

 

(1) E rendelet - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel - 2001. január 1. napján lép hatályba.

(2) E rendelet 3. §-a 2001. február 1-én lép hatályba.

 

 

Gyomaendrőd, 2000. …………..hó…..nap

 

 

Dr. Dávid Imre s.k. Polgármester Dr. Csorba Csaba s.k. Jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe