557/2000. (IX. 18.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Szociális bérlakás ügyek

Gyomaendrod Város Képviselo-testület Humánpolitikai Bizottsága Petneházy Sándorné Gyomaendrod, Endrodi u. 4. szám alatti lakos bérleti jogviszonyát 2000. szeptember 30. napjával megszünteti.

Ezzel egyidoben kötelezi az augusztus és szeptember havi lakbér megfizetésére.

 

A határozat ellen a kézhezvételtol számított 15 napon belül a Képviselo-testülethez címzett, de a polgármesternél benyújtott 2 példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Petneházy Sándorné részére a Humánpolitikai Bizottság a 10/1/1999. (I. 18.) számú határozatával kiutalta a Gyomaendrod, Endrodi u. 4. szám alatti szociális bérlakást, 5 év idotartamra.

A hivatal tudomására jutott, hogy Petneházy Sándorné nem lakik a bérlakásba, sot életvitelszeruen Ausztriában tartózkodik, anya a három gyermekének Gyomaendrod, Ifjúsági ltp 8/2 szám alatt lakást bérel. Ezt a tényt az elvégzett környezettanulmányok is megerosítették.

 

Mivel megállapításra került, hogy a bérlo életvitelszeruen nem tartózkodik a bérlakásban, továbbá lakást bérel, ezért a Humánpolitikai Bizottság a rendelkezo résznek megfeleloen nevezett bérleti jogviszonyát 2000. szeptember 30. napjával megszüntette.

 

A határozat a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló többször módosított 1993. évi LXXVIII. tv. 25. § (2) bekezdésén alapszik, mely kimondja:

 

"Ha a bérlo a szerzodésben vállalt, vagy jogszabályban eloírt egyéb lényeges kötelezettségét a bérbeadó által írásban megjelölt határidoben nem teljesíti, a bérbeadó a határidot követo tizenöt napon belül írásban felmondással élhet."

« Vissza
Vissza a főmenübe