482/2000. (VIII. 8.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Átmeneti segélykérelem

Gyomaendrod Város Képviselo-testületének Humánpolitikai Bizottsága Tímár Sándor (sz.i.: 1931-02-04 an.: Balogh Katalin) Gyomaendrod, Mátyás u. 5. szám alatti lakos átmeneti segély iránti kérelmét elutasítja.

 

A határozat ellen a kézhezvételtol számított 15 napon belül Gyomaendrod Város Képviselo-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Tímár Sándor Gyomaendrod, Mátyás u. 5.. szám alatti lakos átmeneti segély iránt nyújtott be kérelmet hivatalunkhoz.

 

Kérelmében eloadja, hogy " Az igényelt támogatást a Gyomaendrod, Mátyás u. 5. szám alatti lakóház tetofelújítása céljából kérem.

A teto évek óta javításra szorulna, be is ázik. A cserepek töröttek és hiányosak, Az utóbbi 1-2 hét viharos, esos idojárása a kúpcserepeket lesodorta, a többi cserépben is jelentos kár keletkezett. Az épület nagyon magas, az utcafrontra épült. A cseréphullás mind a járókelokre, mind az ottlakókra életveszélyes, A javítást, sürgosen el kellene végezni. A ház magassága és a padlásolás módja miatt lehetetlen a saját kezu kivitelezés. Az anyagköltség szintén jelentos (kb. 600-800 db tetocserép + kúpcserép, faanyag, mész, cement, homok szükséges). Elozetes becslések szerint minimálisan 80-100 ezer Ft-ba kerül a javítás, amelyhez saját pénz nem áll rendelkezésre.

 

A hivatal megállapította, hogy kérelmezo feleségével, gyermekével és unokájával él közös háztartásban, nyugdíjas, ellátás havi összege: 40.192,-Ft. A családban az egy fore jutó havi jövedelem: 19.332,-Ft.

Kérelmezo 2000-ben nem részesült átmeneti segélyben.

 

A Humánpolitikai Bizottság a többször módosított 11/1996. (V.29.) KT számú rendelet 6. §-ában biztosított méltányosság gyakorlását nem tartja indokoltnak, mivel nevezett havi jövedelme meghaladja a fenti rendelet 5. § /1/ bekezdésében meghatározott jövedelemhatárt, valamint az átmeneti segélyt nem az 5. § /2/ bekezdésében meghatározott többletkiadásokra kérte, melyek az alábbiak:

"11/1886. (V. 29.) KT. számú rendelet 5. § /2/ bekezdése:

Az 5. § /1/ bekezdése vonatkozásában elismert többletkiadások:

  • legalább 8 napot eléro vagy meghaladó betegség, kórházi gyógykezelés,

  • elemi kár,

  • közeli hozzátartozó halála esetén viselt temetési kiadások."

 

Fentiek alapján a kérelem elutasításra került.

« Vissza
Vissza a főmenübe