83/2006. (V. 16.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: 2006. évi árvizi vis maior

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

83/2006. (V. 16.) számú határozata

 

A Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság az alábbiak elfogadását javasolja a Képviselő-testületnek:

 

1. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a 2006. áprilisban kialakult rendkívüli állapottal és veszélyhelyzet kihirdetésével járó árvíz során felmerült árvízvédekezési költségeket és a károsodott önkormányzati ingatlanok helyreállítási költségeit 127.392.817,-Ft-ban állapítja meg.

2. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete kijelenti, hogy a védekezés és az ingatlanok helyreállításával kapcsolatos költségek finanszírozására 2006. évi költségvetésében forrással nem rendelkezik. A költségeket saját erőből fedezni az önkormányzat nem képes. A képviselő-testület megállapítja továbbá, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata a tulajdonát képező ingatlanok vonatkozásában általános biztosítással rendelkezik, amely az árvízi védekezésből eredő kártételek biztosítását nem tartalmazza. A biztosító az árvízvédekezési kárból eredő biztosítási eseményeket nem ismeri el. A testület kijelenti, hogy az épületeiben végzett tevékenységeket, illetve feladatokat más önkormányzati tulajdonú ingatlanon ellátni nem képes.

3. A Képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy a védekezési költségek és az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban keletkezett károk helyreállításának összegével, azaz összesen 127.392.817,- Ft összegben a 295/2005. (XII. 23.) Kormányrendelet 13-14. §-a alapján vis maior támogatási igényt nyújtson be a Békés Megyei Területfejlesztési Tanácshoz.

 

Határidő: 2006. május 25.

Felelős: Csányi István bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe