57/2006. (III. 21.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Helyi védettség alatt álló hársfasor felújítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

57/2006. (III. 21.) számú határozata

 

A Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a Hősök úti kettős hársfasor felújításának ütemezését az alábbiak szerint:

 

Esze Tamás utca - Rákóczi Ferenc utca közötti szakasz 2006-ban;

Rákóczi F. utca - Mirhóháti utca közötti szakasz 2007-ben;

Somogyi Béla utca - Esze Tamás utca közötti szakasz 2008-ban;

Mirhóháti utca - Kazinczy F. utca közötti szakasz 2009-ben kerül felújításra.

 

Az első két ütem felújítása az alábbiak szerint alakul:

2006. évben a Hősök útja Esze Tamás utca - Rákóczi Ferenc utca közötti szakaszán lévő faállományának felújítására, pótlására kerül sor. A felújítás során 2006-ban 5 db fa kivágása, 23 db fa ültetése szükséges. A pótlásként telepítendő fák kislevelű és nagylevelű hárs, valamint ezüsthárs alapfajokból kerülnek ki. Ezen felül elvégzendők az éves növényvédelmi és ápolási munkák is, nevezetesen a levéltetű elleni permetezés, a száraz és/vagy épületeket, nem szigetelt elektromos légvezetékeket elérő ágak lemetszése és a sebfelületek kezelése gombaölőszerrel, valamint a korhadásnak indult ágrészek kezelése.

A felújítás II. ütemében 2007-ben a Rákóczi F. út - Mirhóháti utca közötti fasorszakasz kerül sorra. Ezen a részen 1 db fehér akác, 2 db fehér kőris, 2 db hárs, 1 db eperfa db fa kivágása szükséges. Pótlásként 20 db hársfa ültetése szükséges, valamint a későbbiekben a Hárs Termál Hotel előtti parkoló rendezésekor még legalább 5 fa ültetése szükséges. Elvégzendők még az éves növényvédelmi és ápolási munkák is, nevezetesen a levéltetű elleni permetezés, a száraz és/vagy épületeket, nem szigetelt elektromos légvezetékeket elérő ágak lemetszése és a sebfelületek kezelése gombaölőszerrel, valamint a korhadásnak indult ágrészek kezelése.

A felújításhoz szükséges források a 2006. évi költségvetési rendeletben a Kisegítő mezőgazdasági szolgáltatások dologi kiadásaiban és Gyomaendrőd Város Környezetvédelmi Alapjában állnak rendelkezésre - az elmúlt években kivágott fák ellenértékének befizetéseiből.

A 2007., 2008., 2009. évi felújítás költségeit az önkormányzat éves költségvetésben tervezni kell.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Jegyzőt a további szükséges intézkedések megtételére.

Határidő: 2006. március 30.

Felelős: Csányi István bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe