253/2006. (IX. 21.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Baráth Elek kérelme

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

253/2006. (XI.21.) számú határozata

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy az Önkormányzat tulajdonában lévő 2919/13 hrsz-ú., 3 ha 7681 m2 nagyságú közterület művelési ágú ingatlanból 10 db garázshely kialakításához szükséges telek-alakítással létrejövő területet vonja ki a forgalomképtelen törzsvagyon kategóriájából és értékesíti 6.000,- Ft/m2 fajlagos vételáron az alábbi feltételek fennállása esetén.

Az értékesítés feltételei:

1. Az értékesítéshez vevőknek építőközösséget kell alakítaniuk, a mellékelt vázrajzon megjelölt területet csak egészében lehet értékesíteni.

2. Az építőközösséget terheli a garázsok használatához szükséges infrastruktúra kialakítása, esetlegesen annak áthelyezése, valamint a telek-alakítással kapcsolatos műszaki munkarészek készítése, továbbá a felmerülő költségek.

3. A vázrajzon megjelölt területen legalább 10 db garázst kell építeni az építéshatóság által megjelölt és elfogadott formában.

4. A garázshely eladási ára: 6000,- Ft/m2.

5. A használatbavételi engedély kiadását követően csak garázsként lehet használni az ingatlanokat.

6. Az építőközösség létrehozása valamint a telekalakítási eljárás előtt Gyomaendrőd Város Önkormányzata kiértesíti a lakóépület közös-képviselőit, illetve tájékoztatja a MÁV-ot. Amennyiben a lakók, illetve a MÁV részéről 30 napon belül nincs észrevétel, akkor elkezdődhet az adásvételi szerződés megkötése előtti engedélyeztetési eljárás.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete ajánlatát a kiértesítéstől számított 8 napig tartja.

Adásvételi szerződés megkötése, illetve a vételár kiegyenlítése a jogerős telek-alakítási eljárás befejezését követő 15 napon belül.

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete felhatalmazza a polgármestert a szükséges nyilatkozatok megtételére, illetve az adásvételi szerződés megkötésére és aláírására.

 

Határidő: 2006. november 30.

Felelős : Izsó Csaba bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe