252/2006. (IX. 21.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Önkéntes Tűzoltó Egyesület létrehozása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

252/2006. (XI.21.) számú határozata

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság 1996. évi XXXI. tv. 34. §-ban meghatározott önkéntes tűzoltóság kialakítását javasolja a Képviselő-testületnek a település biztonságának javítása érdekében.

A Képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy az önkéntes tűzoltóság szervezeti kialakítása érdekében folytasson egyeztető tárgyalásokat Gyomaendrőd Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületével, Szarvas Város Önkormányzati Tűzoltóságával, Békés Megye Tűzoltóparancsnokával, a környező települések polgármestereivel, melyről 2006. májusi testületi ülésen adjon tájékoztatást, készítse elő a megalapítandó köztestület részletes költségvetését. Terjessze elő a köztestület elfogadásra javasolt alapszabályát. A határozat elfogadását követően a szükséges egyeztetések részben megtörténtek. Dévaványa Város polgármesterével történt megbeszélésen az a vélemény alakult, ki, hogy az önkéntes tűzoltóság kialakítására az önkormányzati választásokat követően kell visszatérni. A megbeszélést követően a BM szakemberei a megyei katasztrófavédelem képviselőjével helyszíni ellenőrzést tartottak. Az ellenőrzés során a körülményeket jónak találták, rögzítették a hiányosságokat. Ezen megbeszélésen alakult ki, hogy Dévaványát csak később célszerű bevonni a működési területbe, a vonulási távolság miatt. Hunya és Csárdaszállás polgármesterei szintén azt javasolták, hogy a kérdés megvitatására az önkormányzati választásokat követően térjenek vissza az önkormányzatok.

 

A jelen képviselő-testület elé az alábbi határozati javaslatot terjesztem:

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete változatlanul szükségesnek tartja a önkéntes tűzoltóság létrehozását. A működési terület kialakítását, Csárdaszállás, Hunya, és Gyomaendrőd települések közigazgatási területére javasolja megkérni, amennyiben az érintett települések képviselő-testületei ezzel egyetértenek.

A képviselő-testület felkéri a polgármestert a köztestület megalakításával kapcsolatos előkészítő tárgyalásokat folytassa le a megyei katasztrófavédelem vezetőjével, Csárdaszállás, Hunya települések polgármestereivel az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vezetőségével. Tegye meg a szükséges intézkedéseket a közös képviselő-testületi ülések előkészítésére. A köztestület alapszabályát terjessze be a közös testületi ülésre.

 

Határozat: 2006. november 30.

Felelős : Izsó Csaba bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe