100/2002. (XI. 12.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: A várás-piacrendezés, illetve mérlegelési tevékenységre vonatkozó bérleti szerződés meghosszabbítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

100/2002. (XI..12.) számú határozata

 

 

I. Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága a Markt Platz Egyéni Céggel a vásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenységre 2003. január 1. napjától 2008. december 31. napjáig javasolja megkötni az alábbi bérleti szerződés alapján:

BÉRLETI SZERZŐDÉS

 

Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete képviseletében eljáró Dr. Dávid Imre polgármester bérbeadó /továbbiakban: bérbeadó/,

 

másrészről a Markt Platz Egyéni Cég / székhely: 5500. Gyomaendrőd, Bajcsy – Zs. út 14., adószám: 44716299-2-24 / képviseletében eljáró Kolohné Pelyva Edit, mint bérlő / továbbiakban: bérlő / között a mai napon és helyen a következő feltételek mellett:

 

1) Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő – testülete …/2002.(XI.21.)KT számú határozata alapján a piaci-, mérlegkezelési-, és a vásárok rendezésére kijelölt területeket és a felsoroltakhoz kapcsolódó tevékenységet 2003. év január hó 1. napjától 2008. év december hó 31. napjáig bérbe adja bérlőnek, a bérlő pedig azt bérbe veszi.

2) Felek megállapodnak abban, hogy a bérleti díj bruttó 269.450 Ft/hó, azaz.: Kettőszázhatvankilencezer – négyszázötven forint. A bérlő a bérleti díjat köteles havonta egyenlő részletekben előre tárgyhó 15. napjáig bérbeadó részére a bérbeadó által kibocsátott számla alapján megfizetni. Bérlő tudomásul veszi, hogy a bérleti díj mértéke az éves fogyasztói árindex figyelembevételével kerül megállapításra. A bérleti díj módosításának esedékessége a tárgyévet megelőző év november 30.

3) Az átadásra kerülő ingó és ingatlanvagyonról, annak állagáról felek közösen jegyzőkönyvet vesznek fel. Bérlő az átvett vagyontárgyak állagát köteles megőrizni és a szerződés lejártával azt megőrizve visszaszolgáltatni. A felvett leltár ezen szerződés elválaszthatatlan mellékletét képezi, amelyben rögzítik a tárgyi eszközök nyilvántartási értékét.

4) Bérlő köteles a profilkötött működést a bérlet időtartama alatt biztosítani, attól csak a bérbeadó hozzájárulásával térhet el.

5) Bérlő ezen szerződés aláírásával kijelenti, hogy a jogszabály által előírt fenti tevékenységek működtetéséhez szükséges képesítési feltételekkel rendelkezik, vagy ilyen személyt ( -eket ) alkalmaz.

6) Bérlő az 1./ pontban megjelölt tevékenysége az alábbiakat foglalja magában:

- piacok működtetése az endrődi illetve a gyomai piactéren az eddigi, hagyományoknak megfelelő napokon,

- állatpiac rendezése a kialakult helyen az eddigi időrend szerint,

- kirakodó – és állatvásárok tartása tizenegy alkalommal,

- mázsaházak ( gyomai, endrődi ) üzemeltetése,

- autó és mezőgazdasági gép vásárok rendezése,

- kiegészítő szolgáltatások:

(a) hangos hirdetés a Pásztor J. úti piacon,

(b) térítésmentes gombavizsgálat.

8) Bérlő tudomásul veszi, hogy a fent megjelölt tevékenységek ellátásához szükséges hatósági engedélyek beszerzése és a hatósági előírások betartása az ő kötelezettsége. A bérleményekben tárolt dolgokért a bérlő a felelős azokat saját veszélyére tárolja.

9) Bérlő a bérleti jogot illetve a tevékenységeket nem ruházhatja át.

10) Felek megállapodnak abban, hogy a bérlőt terheli az összes jogszabályok által meghatározott működtetéssel kapcsolatos feltételek biztosítása.

11) Bérlő az általa kidolgozott fejlesztési célokat jelen bérleti szerződés aláírását követő 30 napon belül a bérleti jogviszony időtartamára vonatkozóan évenkénti bontásban köteles megfelelő műszaki tartalommal írásban közölni a bérbeadóval. A fejlesztési kiadások összege nem lehet kevesebb 1.600.000,- Ft-nál. Bérlő az általa közölt és a bérbeadó részéről elfogadott fejlesztési célokat, azok évenként ütemezet időarányos teljesítését magára nézve kötelezőnek tartja, az abban rögzített kötelezettségeket ezen szerződés aláírásával is vállalja. A bérlő által vállalt az endrődi vásártéren 250 m hosszú és 6 m széles vízmentes szórt út kialakításának önkormányzati támogatással és pályázati forrásból való megvalósítása esetén az önkormányzat a saját erőhöz 50 % -kos mértékben hozzájárul.

12) Bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy saját költségén az endrődi piactéren felállított fedett árusító helyek tetőszerkezetének a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges csatornázását elvégezteti.

13) Bérlő kötelezettséget kell vállal arra, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata által kiadott hatályos helyi adókról szóló rendeletben meghatározott adóalanyoktól a piacokon és vásárokon az iparűzési adó átalányt beszedi. Bérlőt a beszedett iparűzési adó átalány után 10 % jutalék illeti meg. Bérbeadó bérlő részére biztosítja az iparűzési adó átalány beszedéséhez szükséges jogosítványokat.

14) Bérlő Gyomaendrőd Város Önkormányzata által rendezett vásárokról és fenntartott piacokról szóló 23/1995. (VIII. 30.) KT számú rendeletében megállapított piaci – és vásári díjtételek módosítását évente egy alkalommal kérheti. A bérlő által kért piaci – és vásári díjtételek módosításáról Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete dönt.

15) A bérbeadó az alábbi rendkívüli felmondási indok alapján bonthatja fel a megállapodást.

 

A megállapodás felmondásának rendkívüli esete a bérbeadó részéről:

  • amennyiben a bérlő a bérletet másnak átengedi,

  • a bérleti díj megfizetésének elmaradása

  • a fejlesztési célok évenként ütemezett időarányos teljesítésének elmaradása,

  • az iparűzési adó átalány beszedésének tartós elmulasztása.

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.

 

Alulírott szerződő felek jelen bérleti szerződést elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben megegyezőt elfogadták, és jóváhagyólag aláírták.

 

Gyomaendrőd, 2002. ….

 

………………………………………… …………………………………………

Dr. Dávid Imre polgármester bérbeadó Kolohné Pelyva Edit bérlő

 

A bizottság javasolja a Képviselő – testület hatalmazza fel a polgármestert, hogy kösse meg bérlővel a megállapodást. Javasolja továbbá hogy a Képviselő – testület utasítsa a polgármestert, hogy a bérleti szerződés 11.) pontjában leírt fejlesztési célokról adjon tájékoztatást a bérlő által történő benyújtást követő képviselő – testületi ülésen.

 

A bizottság javasolja a Képviselő – testületnek utasítsa a jegyzőt, hogy a bérleti szerződés megkötését követően bérlő részére adja ki az iparűzési adó beszedéséhez szükséges jogosítványokat.

 

Határidő: 2002. november 21.

Felelős: Csányi István bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe