25/2001. (IV. 18.) Városfenntartó Bizottsági határozat
Tárgy: Belterületi csapadékviz csatornahálózat rekonstrukciója

 

Gyomaendrod város Képviselo-testülete

Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága

25/2001. (IV.18.) számú határozata

 

 

 

1. Gyomaendrőd város Képviselő-testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága javasolja egyetértőleg támogatni Békés Megye Belterületi Vízrendezési Címzett pályázat I. ütemének megvalósítását, mely megalapozza a megye különösen belvíz érzékeny településeinek belterületi - tervekben meghatározott részének - belvízmentesítését. Javasolja továbbá, hogy az előzetesen egyeztetettek szerint, mint társ pályázó az I. számú pályázó csoportba nyerjen besorolást az ott feltüntetett településekkel közösen pályázni.

 

Javasolja továbbá, hogy a település belterületi belvízmentesítés megvalósítására Békés Megye Képviselő-testülete címzett központi támogatás elnyerése érdekében beruházási koncepció kerüljön benyújtásra a központi szervekhez.

 

 

2. Gyomaendrőd város Képviselő-testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága a központi címzett támogatás elnyerése esetén a Gyomaendrőd városra eső belterületi belvízmentesítéssel kapcsolatos költségek 10 %-át pályázati saját forrásként biztosítását javasolja a jóváhagyásra kerülő alternatíváknak megfelelően.

 

3. Javasolja a Képviselő-testületnek utasítsa a jegyzőt, hogy a határozatot, valamint a beruházási koncepcióba beépítésre kerülő - településre vonatkozó - adatokat igény szerint adja át a 104/1998. (V.22.)Korm. sz. rendelet 2.sz mellékletében meghatározottak szerint Békés Megye Képviselő-testülete Önkormányzati Hivatala részére.

 

 

 

Gyomaendrőd város Képviselő-testülete Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottsága javasolja az endrődi holtágakat érintő vízjogi engedélyes tervek elkészítését. A terveket a Békés-PLÁNUM Kft-vel a beruházási programot készítő tervezővel javasolja elkészítetni, a megadott árajánlatnak megfelelően.

 

 

Határidő: 2001. április 26.

Felelős: Dr. Valach Béla bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe