2/1999. (I. 18.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: 12/1998. (III.15.) Kt. rendelet módosítása /Első lak.megsz.tám./

Humánpolitikai Bizottság

2/1999. (I.18.) számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy az első lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról szóló 12/1998. (III.5.) KT. rendelet módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

 

T E R V E Z E T

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

..../1999.(...)KT számú rendelete

 

Az első lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról szóló

12/1998. (III.5.) KT. rendelet módosításáról

 

1. §

Az első lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról szóló 12/1998. (III.5) KT. számú rendelet (továbbiakban: R) 2. §-a az alábbi /4/-/5/-/6/ bekezdéssel egészül ki.

 

"2. §

/4/ Az önkormányzati szolgálati lakásban lakók esetén a támogatás akkor állapítható meg, ha korábban saját tulajdonú lakása nem volt, vagy annak elidegenítését a támogatás megállapítását követően: építés esetén a használatbavételi engedély megszerzéséig, vásárlás esetén az adásvételi szerződés megkötését követő egy éven belül teljesíti.

/5/ A /4/ bekezdésben meghatározott esetben a rendelet 4.§ /2/bekezdés a) és b) pontjaiban meghatározott támogatási értékhatároktól maximum 20%-al magasabb támogatás is megállapítható. Amennyiben a Humánpolitikai Bizottság a 4.§ /2/ bekezdése a) és b) pontjaiban meghatározott magasabb összegű támogatást állapít meg, úgy a támogatás feltételéül egyedi feltételt határozhat meg.

A támogatás folyósítása előtt a támogatottnak írásban nyilatkoznia kell a feltételek vállalásáról.

/6/ A vissza nem térítendő támogatásra a rendelet 4.§ /2/ bekezdés c) pontjában foglaltak az irányadók azzal az eltéréssel, hogy a /5/ bekezdés szerinti egyedi feltételnek is teljesülnie kell."

 

2. §

A R. 4.§ /2/ bekezdésének a), b) és c) pontja az alábbiak szerint módosul és kiegészül a további d) ponttal:

"4. § /2/

a) A lakásépítéshez megállapítható támogatás összege maximum 360.000,-Ft, melyből 240.000,-Ft kamatmentes hitel, 120.000,-Ft vissza nem térítendő önkormányzati támogatásként adható.

b) Lakásvásárlás esetén a támogatás összege a vételár 30%-a, legfeljebb azonban 360.000,-Ft. A megítélt összeg 2/3 része kamatmentes hitel, 1/3 része vissza nem térítendő önkormányzati támogatásként adható.

c) Az a), b) pontokban meghatározott vissza nem térítendő önkormányzati támogatás vissza nem térítendővé akkor válik, ha az igénylő nem esik a 4.§ /5/ bekezdésében foglaltak hatálya alá."

d) Az a), b) pontokban meghatározott támogatási összegektől eltérni, csak a 2. § /5/ bekezdése értelmében lehet."

 

3. §.

A R 8.§ /4/ bekezdése negyedik francia bekezdése az alábbiak szerint módosul:

"8. §. /4/

­ akik az önkormányzati lakásukról térítési díj ellentételezése nélkül mondtak le, kivéve a 2.§ /4/ bekezdésében meghatározott eseteket."

4. §

E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

Gyomaendrőd, 1999. január ........

Dr. Dávid Imre s.k. Dr. Csorba Csaba s.k.

polgármester jegyző

 

E rendelet 1999. február ....... napján a helyben szokásos módon kihirdetést nyert.

Dr. Csorba Csaba s.k.

jegyző

Határidő: 1999. január 28.

Felelős: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe