7/1999. (I. 18.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Óvodák nyitvatartás szüneteltetésének szabályozása

Humánpolitikai Bizottság

7/1999. (I.18.) számú határozata

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a 380/1997. (XI.27.) KT. számú határozattal elfogadott Gyomaendrőd Város Közoktatáspolitikai koncepciója (1998-2004) 2.1. pontjának harmadik bekezdését az alábbiak szerint egészítse ki:

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a tagóvodák nyári nyitvatartásának szüneteltetését egy naptári hónapban határozza meg, minden év július 01-től, július 31-ig. Mindkét intézménynek nyitvatartó tagóvodával kell biztosítania az igény szerinti óvodai ellátást. A nyitvatartó tagóvoda részére az egy hónapos nyitvatartás szüneteltetését augusztus 1-től, augusztus 31-ig kell biztosítani. A szülők a júliusi óvodai ellátásra vonatkozó igényüket legkésőbb június 15-ig kötelesek a tagóvodavezetőnek jelezni az ellátás zavartalan biztosítása érdekében. Minden év decemberében a tagóvodák karácsony és újév közötti munkanapokon zárva tarthatnak. Ha ez idő alatt az ellátási igény meghaladja a 10 fő gyermeklétszámot az óvodavezető köteles nyitvatartó tagóvodáról gondoskodni az ellátás biztosítása érdekében

Az óvodavezetők kötelesek gondoskodni arról, hogy a gyermekek szülei tájékoztatást kapjanak minden év január hónaptól folyamatosan a tagóvodák fenntartó által engedélyezett nyitvatartási szüneteiről.

Határidő: 1999. január 28.

Felelős: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe