11/2000. (I. 17.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: A 384/1998 KT számú határozat módosítása

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

11/2000.(I.17.)SZÁMÚ HATÁROZATA

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 384/ 1998. (XII. 15.) KT. számú határozatát módosítja. (A módosított szövegrész dőlt betűvel van jelölve.)

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1999. költségvetési évtől "CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSI ALAP"-ot hoz létre.

A támogatási alap a tárgyévi önkormányzati költségvetés eredeti működési kiadásainak 0,75 %-a legyen. A támogatási alap a közhasznú szervezetek (Tűzoltóság, Közgyűjtemény Alapítvány) működési kiadásainak fedezetét - költségvetésének bemutatása esetén, a külön megállapodással rendelkező civil szervezet (pl.: Motormúzeum) és a tárgyévben aktuális városi rendezvények (pl.: a város Millenniumi rendezvény sorozata) pénzügyi fedezetét, valamint a pályázati eljárás keretében biztosított támogatásokat tartalmazza.

A Civil Szervezetek Támogatási Alap-ra a pályázati kiírás határideje a Költségvetési rendelet elfogadását követő Képviselő-testületi ülés. A pályázatok benyújtási határideje a kiírást követő 30 nap. A pályázatokat a Humánpolitikai Bizottság bírálja el a benyújtást követő bizottsági ülésen. A nyertes pályázatokat a Gyomaendrődi Híradóban közzé tesszük.

A Képviselő-testület a következő pályázati feltételeket határozza meg:

Ţ pályázhat az a magánszemély, aki tevékenységével növeli a város hírnevét,

Ţ pályázhatnak azok az egyesületek, klubok, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a lakosság nagyobb csoportjának szabadidő hasznos eltöltéséhez,

Ţ pályázhatnak azok a karitatív szervezetek, akik célul tűzték ki a rászorulók megsegítését,

Ţ pályázhatnak azok a bírósági bejegyzéssel rendelkező civil szervezetek, akik a művelődés területén jelentős tevékenységet folytatnak,

Ţ a pályázó csak egy önkormányzati kiírású pályázatra adhat be pályázatot,

Ţ beruházási vagy épület felújítási célra benyújtott pályázat elutasításra kerül.

Határidő: A tárgyévi költségvetés készítésének időszaka

Felelős: Dr. Csorba Csaba jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe