17/2000. (I. 17.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Gyermekvédelmi rendelet módosítása

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

17/2000.(I.17.)SZÁMÚ HATÁROZATA

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a gyermekvédelmi rendeletről szóló módosított 15/1998. (IV.30) KT számú rendelet módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

 

 

 

TERVEZET

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének ....../2000.(.......)KT. számú rendelete

 

A gyermekek részére nyújtható pénzbeli és természetbeni ellátásokról és a személyes gondoskodásról szóló módosított 15/1998.(IV.30.)KT. számú rendelet módosításáról

 

Gyomaendrőd város Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 16. § /1/ bekezdésében, valamint A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben /továbbiakban: Gyvt./ kapott felhatalmazás alapján, A gyermekek részére nyújtható pénzbeli és természetbeni ellátásokról, és a személyes gondoskodásról szóló 15/1998. (IV.30.) KT. számú rendelet /a továbbiakban: R/ módosításáról, az alábbi rendeletet alkotja.

 

1. §

 

A R. 4. § /4/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

"/4/ a) Az e rendeletben szabályozott ellátásokra irányuló kérelem esetén, amennyiben az érdemi döntéshez a tényállás tisztázása azt indokolja, a kérelmezőnél környezettanulmányt kell készíteni.

 

b) Rendszeres gyermekvédelmi támogatás igénylése, felülvizsgálata esetén amennyiben a Gyvt. 19. § /5/ bekezdésében foglaltak fennállnak, vizsgálni kell a gyermeket gondozó családnak a Gyvt. 19. § /6/-/7/ bekezdés szerinti vagyoni helyzetét is.

 

2. §

 

E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

 

 

Gyomaendrőd, 2000. január .......

 

 

Dr. Dávid Imre s.k. Dr. Csorba Csaba

polgármester jegyző

 

 

E rendelet 2000. ................ hó .... napján a helyben szokásos módon kihirdetésre került.

 

 

Dr. Csorba Csaba

jegyző

 

Határidő. 2000. január 27.

Felelős. Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe