21/1999. (II. 15.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: 1999. évi költségvetés rendelet tervezete

Humánpolitikai Bizottság

21/1/1999. (II.15.) számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek az 1999. évi költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében

 

I.

a) a Kner Imre Gimnázium és Szakközépiskolánál jelentkező 1999. január 1-én meglévő két - technikai - üres álláshelyet 1999. január 1. napjával zárolja.

b) a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola egy pedagógus asszisztens álláshelyet 1999. február 28. napjával szüntesse meg. Az álláshelyen foglalkoztatott közalkalmazottnak az önkormányzati intézményhálózaton belüli áthelyezéssel a továbbfoglalkoztatását biztosítsa.

c) a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskolánál egy igazgatóhelyettesi státuszt 1999. február 28. napjával, a Zene- és Művészeti Iskolánál egy igazgatóhelyettesi státuszt 1999. augusztus 31. napjával szüntesse meg.

 

II.

A bizottság javasolja továbbá, hogy Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a feladatok racionálisabb elvégzése, a közalkalmazottak 1999. évi bérfejlesztésének biztosítása érdekében a következő létszámleépítés végrehajtását rendelje el:

 

1999. március 1. napjától

 

2. sz. Általános Iskola

6 fő teljes munkaidős technikai dolgozó

1 fő részfoglalkoztatású (főállású) technikai dolgozó

 

2. sz. Óvoda

5 fő teljes munkaidős óvodapedagógus

3 fő teljes munkaidős dajka

1 fő teljes munkaidős technikai dolgozó

 

Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola

1 fő teljes munkaidős technikai dolgozó

1 fő teljes munkaidős adminisztratív dolgozó

1 fő teljes munkaidős pedagógus asszisztens

3 fő teljes munkaidős pedagógus

 

1. sz. Óvoda

2 fő teljes munkaidős dajka

1 fő teljes munkaidős óvodapedagógus

 

A létszámleépítésből felszabaduló bér az állományban maradó közalkalmazottak 1999. évi bérfejlesztésére kerüljön felhasználásra.

A létszámleépítés végleges legyen.

A Képviselő-testület utasítsa az intézményvezetőt, hogy az álláshelyet szüntesse meg, a létszámcsökkenést úgy hajtsa végre, hogy a feladatok változatlan szintű ellátását a továbbiakban is biztosítsa.

A Képviselő-testület utasítsa a polgármestert, hogy a létszámleépítés többletköltségének fedezetére nyújtson be pályázatot a Békés Megyei TÁKISZ-hoz.

 

 

III.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete hívja fel az intézményvezetők figyelmét, hogy az 1999. évi költségvetést érintő többlettámogatási igényüket 1999. augusztus hónapban nyújthatják be. A támogatás elbírálását a Képviselő-testület szeptember havi ülésén tárgyalja.

 

Határidő: 1999. február 25.

Felelős: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe