27/1999. (III. 18.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Lak.vás.hitel visszafizetése /Horváth Tibor és Horváthné Bacsó Ágnes/

Humánpolitikai Bizottság

27/1/1999. (III.18.) számú határozata

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága kötelezi Horváth Tibor körösladányi lakost és feleségét, Horváthné Bacsó Ágnest Gyomaendrőd, Mester u. 28. szám alatti lakost, hogy a még fennálló hitelt: 34.225,- Ft-ot /27.750.- Ft tőketartozás + 6.475.- Ft kamattartozás/ 1999. március 31. napjáig egyösszegben az Önkormányzat számlájára fizessék vissza, egymás között 1/2-1/2 arányban megosztva.

Ezen határozat ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott, 2 példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

INDOKOLÁS

Horváth Tibor és felesége, Horváthné Bacsó Ágnes Gyomaendrőd, Mester u. 28. szám alatti lakosok 1995. évben a Gyomaendrőd, Mester u. 14. szám alatti ingatlan megvásárolásához 35.000.- Ft kamatmentes hitelben részesültek.

A támogatás feltétele volt, hogy három éven belül vállalják a második gyermek megszületését.

Nevezettek házassága időközben megromlott és elváltak. A vállalt második gyermek nem született meg. A csatolt házastársi vagyonközösséget megszüntető szerződés szerint az ingatlant értékesíteni kívánják, ezért a VI.3860/1995. ikt. számú kölcsönszerződés 3./ - 4./, valamint a 6./ pontjai alapján nevezettek kötelesek a hitelt, valamint annak kamatait egyösszegben visszafizetni.

3./ "A hitelező a támogatást 1 születendő, vállalt gyermekre való tekintettel nyújtja. Az igénylő kötelezi magát, hogy a gyermek/ek/ születését 3 éven belül vállalja..."

4./ "Amennyiben az igénylő nem tesz eleget vállalt kötelezettségének, úgy a kötelezettség nem teljesítésétől számított 3 /három/ hónapon belül köteles visszafizetni a támogatást a meghiúsulás időpontjától számított mindenkori banki kamatnak megfelelő kamatösszeggel együtt."

6./ "Az adósok kötelezettséget vállalnak arra, hogy az 5./ pontban megjelölt lakásnak a kölcsön visszafizetési határidejét megelőzően történt elidegenítése esetén a saját rész befizetéséhez nyújtott, még fennálló kölcsön összegét és járulékait készpénzben kiegyenlítik."

A határozat a VI. 3860/1995. ikt. számú kölcsönszerződés 3.- 4./, 6./ pontjain alapszik.

Határidő: értelem szerint

Felelős: Uhrin Zoltánné osztályvezető

« Vissza
Vissza a főmenübe