27/2000. (II. 14.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: 2000. évi költségvetés

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

27/2000.(II.14.)SZÁMÚ HATÁROZATA

 

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a feladatok racionálisabb elvégzésére, a közalkalmazottak 2000. évi bérfejlesztésének biztosítása érdekében a következő létszámleépítés végrehajtását rendelje el.

 

I. 2. Sz. Általános Iskola

1 fő teljes munkaidős adminisztratív dolgozó 2000. március 1 napjától

1 fő teljes munkaidős technikai dolgozó 2000. március 15 napjától

1 fő teljes munkaidős óvoda pedagógus 2000. aug. 12 napjától

 

II. Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola

1 fő teljes munkaidős technikai dolgozó 2000. március 1 napjától

1 fő teljes munkaidős pedagógus 2000. május 1 napjától

1 fő teljes munkaidős pedagógus 2000. május 16 napjától

 

A létszámleépítésből felszabaduló bér az állományban maradó közalkalmazottak 2000 évi bérfejlesztésére kell felhasználni.

 

A létszámleépítés végleges.

A Képviselő-testület utasítsa az intézményvezetőket, hogy az álláshelyeket szüntessék meg, a létszámcsökkentést úgy hajtsák végre, hogy a feladatok változatlan szintű ellátását a továbbiakban is biztosítsák.

A Képviselő-testület utasítsa a polgármester, hogy a létszámleépítés többletköltségének fedezetére nyújtsa be pályázatát a Békés Megyei TÁKISZ-hoz.

A bizottság javasolja továbbá, hogy Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a 2. Sz. Általános Iskola részére a 2000/2001 tanévre tervezett tanulói létszámnövekedés miatt engedélyezze 538 E Ft normatív állami támogatás megelőlegezését. Amennyiben a tanulói létszámnövekedés nem teljesül az intézménynek a többlettámogatást a 2000. évi költségvetéséből ki kell gazdálkodni.

A Bethlen Gábor Szakképző Iskola gazdálkodását erősen befolyásolja a mezőgazdasági szakoktatás miatt a belvízhelyzet, a takarmány és energiaárak változása.

A Bizottság javasolja, hogy a Képviselő-testület utasítsa az intézmény vezetőjét, hogy takarékos gazdálkodással ellensúlyozza a várható többletköltségeket. Amennyiben belső átcsoportosítás ellenére működési problémák jelentkeznek, azt részletesen kidolgozott kérelemben jelezze a Képviselő-testületnek.

 

Határido: 2000. február 24.

Felelos: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe