31/2000. (II. 14.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: A 25/1999. (VIII.23.) KT számú rendelet módosítása

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

31/2000.(II.14.)SZÁMÚ HATÁROZATA

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a közművelődésről szóló, 25/1999. (VIII.23.) KT. számú rendelet módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

 

 

TERVEZET

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének

../2000. (...)KT. számú rendelete

 

A közművelődésről szóló 25/1999. (VIII.23.) KT számú rendelet módosításáról

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdésében, valamint az 1997. évi CXL. tv a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről (továbbiakban: Ktv.) 77. §-ában kapott felhatalmazás alapján a Közművelődésről szóló 25/1999. (VIII.23.) KT. számú rendelet (továbbiakban: R) módosításáról, az alábbi rendelet alkotja.

 

1. §

 

A R. 6. § (1) a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

 

a.) biztosítja a Tájház és a Helytörténeti Múzeum alapvető működési kiadásait (a gondnok bére a járulékokkal és az épület fenntartási költsége, működési kiadásai),

 

2. §

 

A R. 6.§ (3) bekezdése és a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

 

(3) A közművelődés szerves részét képező civil szervezetek támogatására "Civil szervezetek támogatási alap" szolgál. A támogatási alap a tárgyévi önkormányzati költségvetés eredeti működési kiadásainak 0,75 %-a.

a) Közhasznú szervezetként működő Gyomaendrőd Város Közgyűjteményeiért Alapítvány igazolt működési költségét (bér és járulékai, energia, telefon, takarítás) a tárgyévi költségvetés alapján biztosítja az önkormányzat. További támogatást pályázat útján igényelhet. Az igényelt összeg az egyéb szponzori támogatástól függően kerül meghatározásra. A támogatás elveit a tárgyévi költségvetési rendelet határozza meg.

 

3. §

 

E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

 

Gyomaendrőd, 2000. február .....

 

 

Dr. Dávid Imre s.k.

polgármester Dr. Csorba Csaba s. k.

jegyző

 

E rendelet 2000. ..............hó .....napján a helyben szokásos módon kihirdetésre kerül.

 

 

Dr. Csorba Csaba

Jegyző

 

 

Határido: 2000. február 24.

Felelos: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe