59/1999. (V. 17.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: 12/1998.(III.5.) KT.sz. rendelet módosítása /első lak.megszerzéséhez támogatás/

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

59/1/1999. (V.17.) SZÁMÚ HATÁROZATA

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy "Az első lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról" szóló, többször módosított 12/1998. (III.5.) KT. rendelet módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

TERVEZET

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

...../1999. (........) KT számú rendelete

Az első lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról szóló 12/1998.

(III. 5.) KT. rendelet módosításáról.

1. §

Az első lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról szóló 12/1998. (III.5.) KT. számú rendelet (továbbiakban: R.) 2. § (5) bekezdés második mondata az alábbiak szerint módosul:

"R. 2. § (5)

... Amennyiben a Humánpolitikai Bizottság a 4. § (2) bekezdés a.) és b.) pontjaiban meghatározott magasabb összegű támogatást állapít meg, úgy a támogatás feltételéül egyedi feltételt határozhat meg, pl.: hogy a támogatott a szakmáját legalább 5 /öt/ évig Gyomaendrőd közigazgatási területén köteles gyakorolni."

2. §

A R. 3. § (2) a.) pontja az alábbiak szerint módosul

"R. 3. § (2)

a.) az a megszerzett régi típusú parasztház, melynek komfort fokozata komfortnélküli, műszaki állapota - a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának szakvéleménye szerint - erősen leromlott, felújítása gazdaságosan nem végezhető el, és a fenti telken 4 éven belül a támogatott új családi házat épít,"

3. §

A R. 4. § (5) az alábbiak szerint módosul

"R. 4. § (5)

Amennyiben a támogatott épületre a kölcsönszerződés, illetve a vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra jogosító szerződés keltétől számított 4 éven belül a használatbavételi engedélyt nem kérik, illetve nem kapják meg, vagy a folyósított kölcsön futamideje alatt az épületet elidegenítik, illetve a gyermekvállalási kötelezettségüknek önhibájukból nem tesznek eleget, a megállapított támogatásokat és Ptk. szerinti kamatait, - melynek mértéke évi 20 % - a támogatottak egyösszegben, a fenti határnaptól számított /3/ három hónapon belül kötelesek visszafizetni."

4. §

A R. 8. § (1) bekezdése jelenlegi rendelkezései a 8. § (1) bekezdés a.) pontja megjelölést kapja és az első mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép

"R. 8. § (1)

a.) A kérelmet az erre a célra rendszeresített nyomtatványon lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Osztályánál." ...

5. §

A R. 8. § (1) bekezdése az alábbi b.) ponttal egészül ki

"R. 8. § (1)

b.) Amennyiben az adott költségvetési évben a támogatásra elkülönített költségvetés összegből az elbírálást követően pénzmaradvány keletkezik, a pótigényeket adott év szeptember 15. napjáig lehet előterjeszteni, melynek elbírálása október 31. napjáig történik. A pótigénylés lehetőségét a helyben szokásos módon közzé kell tenni legalább a benyújtási határidő előtt 30 nap nappal."

6. §

A R. 8. §-a az alábbi (5) bekezdéssel egészül ki:

"R. 8. § (5)

Az adott évben odaítélt támogatásokat december 31. napjáig kell az igénylőknek felhasználniuk, ellenkező esetben a megállapított támogatásra tovább nem jogosultak."

7. §

A R. 10 § (2) bekezdése első mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép

"R. 10 § (2)

A Humánpolitikai Bizottság döntését a Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Osztálya hajtja végre." ...

8. §

A R. 11. §-ának jelenlegi rendelkezése a 11. § (1) bekezdés megjelölést kapja és az alábbiak szerint módosul.

"R. 11. § (1)

A Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya a szerződésben foglaltak teljesítését figyelemmel kíséri, nem teljesítés esetén intézkedik a végrehajtás felől, valamint a támogatás teljes összegének visszafizetése esetén gondoskodik a szerződést biztosító mellékkötelezettség törléséről."

9. §

A R. 11. § az alábbi (2) bekezdéssel egészül ki

"R. 11. § (2)

Amennyiben az adott költségvetési évben a lakástámogatási szakfeladaton pénzmaradvány keletkezik, azt a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya pénzmaradványként köteles kezelni."

 

10. §

A R. 2. számú melléklete 2.) pontjának szövege az alábbiak szerint módosul

"A R. 2. számú melléklet

2.) A kölcsön visszafizetésének futamideje maximum 10 (tíz) év.

Az 1.) pontban meghatározott kölcsön, és a 12/1998. (III.5.) KT. számú rendelet 4. § (6) bekezdésében meghatározott többletterhek törlesztése a hitelnyújtást követő év január 01. napjától esedékes.

...... év január hó 01. napjától ...... év december 31. napjáig ...... Ft/hó, mely összegből ...... Ft a hitelnek a havi törlesztő részlete, ....... Ft/hó az önkormányzatot terhelő nyolc ezrelék összegének havi részlete, ...... Ft/hó pénzfeladással kapcsolatos kiadások havi összege.

Ezt követően az adott évre esedékes havi törlesztő részletek összegét a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya minden év január 10. napjáig közli az igénylőkkel.

A törlesztő részleteket Gyomaendrőd Önkormányzata költségvetési elszámolási számlájára kell teljesíteni minden hónap 15. napjáig."

11. §

E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

Gyomaendrőd, 1999. május 13.

Dr. Dávid Imre s. k. Dr. Csorba Csaba s. k.

polgármester jegyző

E rendelet 1999. év .......... hó ...... napján a helyben szokásos módon kihirdetést nyert.

Dr. Csorba Csaba s. k.

jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe