131/1999. (VII. 19.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Kezességi szerződés jóváhagyása /Városi Gondozási Központ/

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

131/1/1999. (VII.19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a többször módosított 1993. évi III. tv. 117/B. § /1/ bekezdésében meghatározott gondozást igénybevevő jogosulttal kötendő "KEZESSÉGI SZERZŐDÉST " hagyja jóvá, az alábbiak szerint:

 

KEZESSÉGI SZERZŐDÉS

 

mely létrejött egyrészről .......................................... (született: ......................................, anyja neve: .............................................., lakcím: ...................................................................., személyi ig. sz.: ............................), mint jogosult (a továbbiakban jogosult),

másrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (képviseli dr. Dávid Imre polgármester), mint kezes (a továbbiakban kezes) között az alulírott helyen és időben, az alábbi előzmények alapján és feltételek mellett.

 

Előzmények

 

A jogosult és Gyomaendrőd Város Önkormányzatának fenntartásában lévő Városi Gondozási Központ (képviseli Gellai Józsefné intézményvezető) Gyomaendrőd, Mirhóháti út 3-5. sz. kötelezett között a mai napon szerződést kötöttek, melynek tárgya az átlagot jóval meghaladó minőségű elhelyezés biztosítása.

A kötelezett az 1993. Évi III. tv. 117/B. § (2) bekezdésében foglaltak teljesítését vállalta, amennyiben a 117/B.§ (1) bekezdésében foglaltak bekövetkeznek, a szerződés 7./ pontjának "Más megszűnési ok" megnevezésű bekezdésében.

 

1. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a kezes a Ptk. 274. § (2) bekezdése alapján készfizető kezességet vállal, amennyiben kötelezett fenti szerződés 7./ pontjának "Más megszűnési ok" megnevezésű bekezdésének a. és b. pontjában meghatározott fizetési kötelezettségének az ott meghatározott időpontokon belül nem tesz eleget.

 

2. A kezes tudomásul veszi, hogy amennyiben a kötelezett egyáltalán nem vagy nem szerződésszerűen teljesít, a jogosult felhívására maga fog a kötelezett helyett teljesíteni, a szerződés 7./ pontjának "Más megszűnési ok" megnevezésű bekezdésének a. és b. pontjában meghatározottak szerint

 

3. Amennyiben a jogosult a kezességi szerződés alapjául szolgáló kölcsöntartozás érvényesítése érdekében a kötelezettel szemben pert kíván indítani, előzőleg köteles a perindításról a kezest értesíteni, és a teljesítésre felszólítani. Ennek elmulasztása esetén a kezes helytállási kötelezettsége a perköltségre és a végrehajtási költségre nem terjed ki.

 

4. A felek kijelentik, hogy cselekvőképes, nagykorú magyar állampolgárok, akik szerződéskötési képessége semmilyen korlátozás alá nem esik.

 

A felek a szerződésben nem részletezett kérdésekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseit, különösen a kezességre vonatkozó 272-276. §-ait tekintik irányadónak.

 

A szerződő felek a kezességi szerződést átolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt írták alá.

 

Gyomaendrőd, 199.... ............................hó ......napján

 

.............................................

jogosult .............................................

kezes

 

Előttünk, mint tanúk előtt:

 

1. ........................................................................................................................

( név, lakcím, szem. ig. szám )

 

2. ........................................................................................................................

( név, lakcím, szem. ig. szám )

 

Határidő: 1999. július 29.

Felelős: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe