132/1999. (VII. 19.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Bűnmegelőzési koncepció

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

132/1/1999. (VII.19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága Gyomaendrőd közbiztonságának fejlesztése érdekében szükségesnek tartja Bűnmegelőzési Tanács létrehozását, ezért javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy az 1990. évi LXV tv. 8.§ (1) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva Bűnmegelőzési Tanács létrehozását.

A Képviselő-testület utasítsa a polgármestert, hogy a Tanács munkájában való részvételre kérje fel a gyomaendrődi Rendőrőrs vezetőjét, a Családsegítő Központ vezetőjét, a Munkaügyi Központ kirendeltségének vezetőjét, a polgárőrség vezetőjét, az oktatási intézmények vezetői közül legalább egy-egy főt az általános iskolák illetve középiskolák képviseletére, az önkormányzati képviselők közül a Humánpolitikai, valamint az Ügyrendi és Jogi Bizottság elnökeit, Fónagyné Dobos Katalin családvédelmi védőnőt továbbá az általa szükségesnek tartott személyeket.

Utasítsa továbbá a polgármestert, hogy a Tanács megalakulásáról tájékoztassa a Képviselő-testületet, és a 2000-es év költségvetési koncepciójának elkészítése során gondoskodjon a Tanács működési feltételeinek megteremtéséről, valamint a bűnmegelőzési feladatok ellátására, a mindenkori költségvetési lehetőségre figyelemmel, elkülönített alapot hozzon létre.

A képviselő-testület a Bűnmegelőzési Tanács vezetésével a polgármestert bízza meg.

A Képviselő-testület utasítsa az oktatási intézmények vezetőit, hogy az intézmények beszámolójának elkészítése során külön számoljanak be arról, hogy a gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök feladatukat hogyan látják el.

A Képviselő-testület kérje fel a településen megalakult kisebbségi önkormányzatokat, hogy munkájuk során fordítsanak fokozott figyelmet a bűnmegelőzésre.

A Képviselő-testület kérje fel a Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottságot, hogy az érintettek bevonásával készítse el a település közlekedésfejlesztési koncepcióját, és azt terjessze a Képviselő-testület elé. A koncepció elkészítése során szenteljen fokozott figyelmet a közlekedési balesetek megelőzésére. A Képviselő-testület utasítsa a polgármestert, hogy a koncepciót küldje meg véleményeztetésre az illetékes ügyészségnek, rendőrkapitányságnak, és véleményüket terjessze a Képviselő-testület elé.

A Képviselő-testület utasítsa a szabálysértési hatóság vezetőjét, hogy a közrend, közbiztonság elleni szabálysértéseket soron kívül bírálja el.

 

Határidő: 1999. július 29.

Felelős: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe