238/2000. (VII. 17.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Belvizes lakóházhoz támogatás megállapítása - fellebbezés

Gyomaendrod Város Képviselo-testületének Humánpolitikai Bizottsága a 2000. június 19. napján hozott, 206/2000. (VI. 19.) számú határozatát - melyben Roncsek Imre Gyomaendrod, Somogyi B. u. 8. szám alatti lakost belvíz sújtotta lakóépülete felújításához nyújtott támogatás egyösszegu visszafizetésére kötelezte – visszavonja, és ezzel egyidejuleg engedélyezi a felújítási munkálatok elvégzési határidejének meghosszabbítását, 2000. július 31. napjáig.

 

A bizottság utasítja a Polgármesteri Hivatal Muszaki Osztályát, hogy a fenti határnapot követoen készítsen helyszíni ellenorzést.

 

A határozat ellen a kézhezvételétől számított 15 napon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott, 2 példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Roncsek Imre és felesége Gyomaendrod, Somogyi B. u. 8. szám alatti lakosok 1999. évben 288.000,- Ft. támogatásban részesültek a belvíz sújtotta lakóépület felújításához. A kapott támogatás 60 %-a kamatmentes hitel, 40 %-a vissza nem térítendo támogatás.

 

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya 2000. május 17. napján helyszíni szemlét tartott, a szemlén készült jegyzokönyv megállapítása:

"Felújítási munka nem készült, anyagot nem tárol."

 

A Műszaki Osztály által készített jegyzőkönyvből megállapítható, hogy a felújítási munkák a szerződésben és kölcsönszerződésben meghatározott határidőig nem készültek el, és a nyújtott támogatást nem használták fel, ezért a Humánpolitikai Bizottság a 206/2000. (VI. 19.) számú határozatával a VI.2762-6/1999. ikt. számú kölcsönszerződés és a Ptk. 232. § (2) bekezdése alapján Roncsek Imrét 328.452,- Ft. visszafizetésére kötelezte, mely összegből 280.320,- Ft. tőke-, 48.132,- Ft. kamattartozás.

Az ügyintézés folyamatában a Pénzügyi Osztály értesítette a Humánpolitikai Osztályt, hogy támogatott a kamatmenetes hitelt /172.800,- Ft./ egyösszegben visszafizette.

Roncsek Imre és felesége Roncsek Imréné törvényes határidőn belül, a fenti számú bizottsági határozat ellen fellebbezéssel élt. A fellebbezésben leírják, hogy a vállalt felújítási időpontot a szezonális mezőgazdasági munkálatok miatt nem tudták időben befejezni. Roncsek Imre mezőgazdasági őstermelő, állattartással foglalkozik, - családja megélhetését ez biztosítja - így a mezőgazdasági munkálatok elvégzése szükséges volt. Fellebbezésükben kérik a munkálatok elvégzésének határidejét szíveskedjen meghosszabbítani, 2000. július 31. napjáig. Nevezettek vállalják ezen határidőre a felújítási munkálatok elvégzését.

 

Fentiek miatt a bizottság a rendelkezo részben foglaltak szerint határozott.

 

A határozat az 1981. évi I. tv. 61. § (2) bekezdésében foglaltakon alapszik.

« Vissza
Vissza a főmenübe