279/1999. (IX. 13.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Szoc.rend. kiegészítés /16/1996. (IX.16.) KT rend. kiegészítés/

HUMÁNPOLITIKAI BIZOTTSÁG

279/1/1999. (IX.13.) SZÁMÚ HATÁROZATA

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága ja-vasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a "A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló " többször módosított 16/1996. (IX.16.) KT. számú. rendelet kiegészítését az alábbiak szerint fogadja el:

TERVEZET

Gyomaendrőd Város Képviselő-testület

...../1999. (........) KT. számú rendelete

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről,

valamint a fizetendő térítési díjakról szóló többször módosított

16/1996. (IX. 16.) KT. számú rendelet kiegészítése

1. §

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló többször módosított 16/1996. (IX. 16.) KT. számú rendelet a következő 7/A. §-sal egészül ki:

7/A. § (1) Az átlagot jóval meghaladó minőségű elhelyezést és szolgáltatást biztosító tartós bentlakásos intézményben, mely az Őszikék Idősek Otthona Mirhóháti út 5. szám és a Blaha úti Idősek Otthona új szárnya, a következő egyszeri hozzájárulást kell megfi-zetni:

a.) egyágyas szoba önálló vizesblokkal 700.000,- Ft.

b.) egyágyas szoba közös (max. 2 fő) vizesblokkal 600.000,- Ft.

c.) kétágyas szoba vizesblokkal 500.000,- Ft.

(2) Az egyszeri hozzájárulás összegét a megállapodásban vagy a határozatban rögzíteni kell.

(3) Az emelt szintű ellátás csak az egyszeri hozzájárulás teljes összegének megfizetése után vehető igénybe.

(4) Az egyszeri hozzájárulás megfizetésének kötelezettségét tartalmazó megállapodás vagy határozat egy példányát meg kell küldeni a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályának is.

(5) Az egyszeri hozzájárulás összegének 10 %-át a fenntartó elkülönítetten kezeli, a jog-szabályban meghatározott visszafizetési kötelezettség teljesíthetősége érdekében.

(6) A tartós bentlakásos intézmény támogatására adományt - felajánlást az önkormány-zat képviseletében az intézményvezető közreműködésével a polgármester fogadhat el, ha adományozó levél vagy megállapodás készül.

(7) A Blaha úti Idősek Otthonába elhelyezésre váró sorbanállóktól adomány - felajánlás a kétágyas elhelyezés biztosítása miatt elfogadható, de a sorbanállók sorrendje ezért nem változhat meg.

E feltételhez kötött adomány - felajánlás összegét, az egyszeri hozzájárulásokra vo-natkozó jogszabályokban meghatározott szabályok szerint kell kezelni, a visszafize-tési kötelezettség teljesíthetősége miatt. Az adományról készült adományozó levelet vagy felajánlás esetén a megállapodást csatolni kell az intézménybe történő felvétel-ről készült megállapodáshoz, határozathoz.

(8) Az egyszeri hozzájárulás, az adomány, a felajánlás összegét a Polgármesteri Hivatal számlájára kell befizetni. Az intézményt megillető részt a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya havonta utalja át az intézménynek.

2. §

E rendelet 1999. november 1-én lép hatályba.

Gyomaendrőd, 1999. ...................................

Dr. Dávid Imre s.k. Dr. Csorba Csaba

polgármester jegyző

E rendelet 1999. ...................... napján a helyben szokásos módon kihirdetésre került.

Gyomaendrőd, 1999. ...................................

Dr. Csorba Csaba s.k.

jegyző

Határidő: 1999. szeptember 23.

Felelős: Hangya Lajosné a bizottság elnöke

« Vissza
Vissza a főmenübe