502/2000. (IX. 18.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Belvizes fellebbezés

Gyomaendrod Város Képviselo-testület Humánpolitikai Bizottsága a 410/2000. (VIII. 08.) számú határozatát visszavonja, s Mohácsi Kálmán Gyomaendrod, Pósa L. u. 10. szám alatti lakos kérelmét - melyben az ingatlanában keletkezett belvíz okozta károk helyreállításához kért támogatást - elutasítja.

 

A határozat ellen a kézhezvételtol számított 15 napon belül a Képviselo-testülethez címzett, de a polgármesternél benyújtott, 2 példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Mohácsi Kálmán Gyomaendrod, Pósa L. u. 10. szám alatti lakos részére a Humánpolitikai Bizottság a 410/2000. (VIII: 8.) számú határozatával a belvíz által okozott kár miatti felújítási munkálatokhoz 107.000,- Ft támogatást állapított meg.

 

A szerzodés, illetve a kölcsönszerzodés aláírását követoen megállapítottuk, hogy Mohácsi Kálmánné és Mohácsi Kálmán 1999. évben a Gyomaendrod, Eötvös u. 8. szám alatti ingatlan felújításához 105.000,- Ft támogatásban részesültek, ahol mint házastársak 1/2 - 1/2 részben tulajdonosok.

Az ez évben a Gyomaendrod, Pósa L. u. 10. szám alatti ingatlanra benyújtott támogatási kérelemhez csatolt tulajdoni lapból megállapítottuk, hogy 1/2 - 1/2 részben szintén Mohácsi Kálmánné és Mohácsi Kálmán a tulajdonos. A kérelem nyomtatványon Mohácsi Kálmán úgy nyilatkozott, hogy Demeter Ferenccel él közös háztartásban.

E tények ismeretében Mohácsi Kálmán behívására került sor. Ekkor tájékoztattam az ügyfelet a fent leírtakról, valamint arról, hogy annak, akinek a tulajdonában két ingatlan van, támogatásban nem részesülhet. Azonban azt, hogy ez jegyzokönyvben rögzítésre kerüljön már nem várta meg.

 

Mohácsi Kálmán fellebbezéssel élt a szóban elhangzottak ellen, melyben megerosítette az általunk ismert tényeket. A Pósa L. u. 10. szám alatti ingatlan eltartási szerzodés kötésével került a tulajdonukba.

 

A fent leírtak alapján a bizottság a rendelkezo résznek megfeleloen a 410/2000. (VIII. 8.) számú határozatot visszavonta, s nevezett kérelmét elutasította, mivel megállapította, hogy az jogszabályt sért.

 

A határozat az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1981. évi I. törvény 61. § (1) bekezdésén, valamint a belvíz sújtotta lakóépületek újraépítéséhez és felújításához nyújtandó önkormányzati támogatásról szóló 19/1999. (VI. 21.) KT. számú rendelet 2. § (6) bekezdés a./ pontján alapszik, mely kimondja:

 

1981. évi I. tv. 61. § (1) bekezdése:

"Ha az államigazgatási szerv megállapítja, hogy a felettes szerv vagy a bíróság által még el nem bírált határozata jogszabályt sért, a határozatot módosítja vagy visszavonja."

 

19/1999. (VI. 21.) KT. számú rendelet 2. § (6) bekezdés a./ pontja:

"Nem részesülhet támogatásban az

a./ akinek tulajdonában másik lakóházas ingatlan van,"

« Vissza
Vissza a főmenübe