506/2000. (IX. 18.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Belvizes fellebbezés

Gyomaendrod Város Képviselo-testület Humánpolitikai Bizottsága Kósa István Gyomaendrod, Damjanich tér 4. szám alatti lakos fellebbezési kérelmének helyt ad és a 321/2000 (VIII. 8.) számú határozatát az alábbiak szerint módosítja:

Kósa István Gyomaendrod, Damjanich tér 4. szám alatti lakos részére a belvíz sújtotta lakóépületben keletkezett károk miatt felújításához 480.000,-Ft összegu támogatást állapít meg.

 

A határozat ellen a kézhezvételtol számított 15 napon belül a Képviselo-testülethez címzett, de a polgármesternél benyújtott, 2 példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Kósa István Gyomaendrod, Damjanich tér 4. szám alatti lakos részére a belvíz sújtotta lakóépület felújításához a Humánpolitikai Bizottság a 321/2000 (VIII. 8.) számú határozatával 192.000,- Ft támogatást állapított meg. Nevezett a bizottság által megállapított összeget nem fogadta el, ezért fellebbezéssel élt a fenti számú határozat ellen.

 

Az újabb szakvélemény alapján, mely 2000. szeptember 13. napján kelt, a falak süllyedésének megállítása kb. 800.000,- Ft melyet még megérne megcsinálni. Jelenleg az épület nem élet és balesetveszélyes.

Az újabb szakvélemény alapján a bizottság indokoltnak tartotta lakásfelújításhoz a magasabb összegu támogatás megállapítását, ezért a rendelkezo részben foglaltak alapján nevezett részére a fenti összegu támogatást állapította meg.

 

A határozat az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1981. évi I. törvény 61. § (2) bekezdésén alapszik, mely kimondja:

 

"Az államigazgatási szerv az ügyfél jogorvoslati kérelme esetén a határozatot akkor is módosíthatja vagy visszavonhatja, ha a jogorvoslati kérelmében foglaltakkal egyetért, feltéve, hogy az ügyben nincs ellenérdeku fél."

« Vissza
Vissza a főmenübe