568/2000. (X. 16.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: 16/1996 (IX.16.) KT számú rendelet módosítása

Gyomaendrod Város Képviselo-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselo-testületnek, hogy " A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról " szóló, többször módosított 16/1996. (IX.16.) KT. rendelet módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

 

 

 

RENDELET TERVEZET

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testületének

......./2000. (........) KT. számú rendelete

 

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló többször módosított

16/ 1996. (IX. 16.) KT. számú rendelet módosításáról.

 

 

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdésében, valamint a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 92. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló többször módosított 16/1996 (IX.16) KT számú rendelet módosításáról (továbbiakban: R.) az alábbi rendeletet alkotja:

 

 

1. §

 

A R. 5. § (5) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:

 

"5. § (5) d) A "Sürgősségi Bizottság" működése:

A bizottságot az intézmény vezetője hívja össze. A bizottság dönt arról, hogy fennáll-e a soron kívüliség ténye. Amennyiben valamennyi soron kívüli elhelyezésre váró igény nem elégíthető ki, a bizottság az igényeket rangsorolja.

A bizottság állandó tagja: az intézmény vezetője, orvosa, valamint Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete döntése alapján a Humánpolitikai Bizottság elnöke.

A bizottság határozatait szótöbbséggel hozza. Üléseiről jegyzőkönyvet kell felvenni.

A bizottság döntése ellen, az érdekelt személy vagy törvényes képviselője, az erről szóló tájékoztatás kézhezvételétől számított 3 napon belül jogorvoslati kérelmet nyújthat be Gyomaendrőd Város Polgármesteréhez, amely az elhelyezési eljárást nem függeszti fel."

 

2. §

 

A R. 7/A. § (3) bekezdésének rendelkezése az a) pont megjelölést kapja és a következő b) ponttal egészül ki:

 

"7/A. § (3) b) Az emelt szintű ellátásért egyszeri hozzájárulási előleget fizetendő ellátottat, ideiglenes beutaló határozattal legfeljebb 3 hónapi időtartamra – mely egy alkalommal meghosszabbítható – az Idősek Otthonában igény esetén el lehet helyezni. Az emelt szintű ellátás egyszeri hozzájárulás teljes összegének megfizetésekor, az ideiglenes elhelyezést meg kell szüntetni és az ellátott részére az igénylés szerinti emelt szintű ellátást kell biztosítani.

Az egyszeri hozzájárulás címen fizetett előleg kezelésére az egyszeri hozzájárulásra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni."

 

3. §

 

A R. 7/A. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

"7/A. § (5) Az egyszeri hozzájárulás összegének 70%-át a fenntartó elkülönítetten kezeli, a következő megosztás szerint:

  • tartalékba helyezendő rész 10%, a jogszabályban meghatározott visszafizetési kötelezettség teljesíthetősége miatt.

  • a 60% felhasználása az önkormányzat hatáskörében marad.

Az egyszeri hozzájárulás összegéből az intézményt megillető rész 30%, melyet a szociális feladatellátás színvonalemelésére kell fordítani."

 

 

4. §

 

(1) A R. 1. számú melléklete helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép

(2) A R. 2. számú melléklete helyébe e rendelet 2. számú melléklete lép.

(3) A R. 3. számú melléklete helyébe e rendelet 3. számú melléklete lép.

 

 

5. §

 

E rendelet a 4. § (1)- (2) bekezdése kivételével, a kihirdetése napján lép hatályba. A 4. § (1)-(2) bekezdésének rendelkezései 2001. február 1. napján lépnek hatályba.

 

 

Gyomaendrőd, 2000…………………………..

 

 

Dr. Dávid Imre s.k. polgármester Dr. Csorba Csaba s.k. jegyző

 

 

E rendelet 2000……………hó………..napján a helyben szokásos módon kihirdetésre került.

 

 

Dr. Csorba Csaba jegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe