609/2000. (XI. 20.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: A lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló rendelet módosítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselo-testületnek, hogy “ A lakások és helyiségek bérletérol és elidegenítésérol " szóló, 6/1994 (II.23.) KT. rendelet módosítását az alábbiak szerint fogadja el:

 

 

TERVEZET

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

/2000.(……) KT. Sz. rendelete

 

A lakások és helyiségek bérletérol és elidegenítésérol szóló

6/1994.(II.23.) KT. Sz. rendelet módosításáról

 

1.§

 

A rendelet I. fejezetének elso része az alábbi címmel és 8/A §-al egészül ki:

 

Költségalapú bérlakás

 

8/A.§. (1)A költség alapú bérlakás az az önkormányzati bérlakás, melyet a bérlakás állomány növelését szolgáló központi költségvetési eloirányzatból alakít ki az önkormányzat.

 

(2) A költség alapú bérlakásra létesítendo bérleti jogviszony esetén elonyben részesítendo az a kérelmezo, aki:

a.) vállalja lakás-takarékpénztári szerzodés megkötését, vagy azzal már rendelkezik,

b.) az önkormányzaton túl a településre betelepülo vállalkozások és más munkahelyek szakember ellátottságát javítja

c.) a költségalapú bérlakások bérloinek folyamatos cserélodését segíti elo azzal, hogy rövid, határozott ideju (2-4 év) bérleti jogviszonyt kíván létesíteni és ilyen tartalmú szerzodést köt.

 

2.§

 

A rendelet 21.§ az alábbi (3)–el egészül ki:

 

(3) Az önkormányzati bérlakás állomány növelését szolgáló központi költségvetési eloirányzatból kialakított, költségelven bérbe adott lakás bérleti díját az önkormányzat a vonatkozó Korm. rendelet alapján határozza meg, melynek éves összege nem lehet kevesebb az elso évben, mint a lakás számított, teljes bekerülési költségének 2%-a, összegszeruen ….Ft/m2/hó. A bérleti díj felülvizsgálata során az elso évben meghatározott lakbér értékállóságát biztosítani kell.

 

3.§

 

A rendelet harmadik részének "Az önkormányzati lakások és helyiségek elidegenítése" megnevezésu címe az alábbi 37/A. §-al egészül ki:

 

37/A.§ Az önkormányzati bérlakás állomány növelését szolgáló központi költségvetési előirányzatból kialakított önkormányzati tulajdonú bérlakás a használatbavételtől számított 20 évig nem idegeníthető el.

 

4.§

 

ZÁRÓ RENDELKEZÉS

 

A rendelet 2001. január hó 1. napján lép hatályba, azzal, hogy rendelkezéseit a központi költségvetési előirányzatból kialakított önkormányzati tulajdonú bérlakások használatbavételi engedélyének megadásától kell alkalmazni.

 

 

Gyomaendrod, 2000. November

 

Dr. Dávid Imre s.k. Dr. Csorba Csaba s.k.

Polgármester jegyzo

« Vissza
Vissza a főmenübe