227/2003. (VI. 16.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Szociális bérlakás kérése

Humánpolitikai Bizottság

227/2003. (VI. 16.) számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testület Humánpolitikai Bizottsága Kunné Diós Valéria Gyomaendrőd, III. kerület 224. szám alatti lakos kérelmét elutasítja.

 

A határozat ellen, a kézhezvételtől számított 15 napon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott 2 példányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Kunné Diós Valéria Gyomaendrőd, III. kerület 224. szám alatti lakos kérelemmel fordult az önkormányzathoz, melyben a Gyomaendrőd, Kör u. 38. szám alatti lakás bérbevételét kérte.

A lakások vásárlása még nem fejeződött be, még az nem zárult le, így azoknak a rendeletbe történő beépítése sem történt meg.

A vásárlás lezárulását követően, a lakások „A lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről” szóló többször módosított rendeletünkbe beépítésre kerülnek. E rendelet értelmében, ezt követően az önkormányzat, pályázat útján köteles meghirdetni a lakásokat.

 

A bizottság, a leírtak alapján a kérelmet elutasította, mely határozat „A lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről” szóló többször módosított 12/2001. (IV. 27.) KT. számú rendelet 1. § /1/ bekezdésén, valamint 4. § /1/ bekezdésén alapszik, mely kimondja:

 

1. § /1/ bekezdése:

„A bérbe adó - a törvényben, illetőleg az e rendeletben meghatározott lakásgazdálkodási feladatok ellátásához szükséges lakások kivételével - köteles pályázatra meghirdetni az üresen álló, illetőleg megüresedett szociális célú önkormányzati bérlakásokat.”

 

4. § /1/ bekezdése:

„A bérbeadó a pályázati hirdetményt a lakás megüresedésétől - a bérbeadás céljára épített lakások esetében az épület használtba vételi engedélyének kiadásától számított 30 napon belül, de legkésőbb negyedévenként köteles kifüggeszteni.”

« Vissza
Vissza a főmenübe