255/2005. (VI. 20.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Ifjú házasok lakástámogatása (elutasítás)

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Humánpolitikai Bizottsága

255/2005. (VI. 20.) számú határozata

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága Földvári Nagy Zoltán (1976.) és menyasszonya Sólyom Anikó (1982.) Gyomaendrőd, Ady E. u. 43. szám alatti lakosoknak a Gyomaendrőd, Nagy S. u. 15/1. szám alatti lakóingatlan megvásárlásához benyújtott támogatási kérelmét elutasítja.

 

A határozat ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott kétpéldányos, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.

 

INDOKOLÁS

 

Kérelmezők 2005. július 2-án kötnek házasságot. A megvásárolni kívánt, Gyomaendrőd, Nagy S. u. 15/1. szám alatti lakóingatlan vételára 9.500.000,- Ft. A 2005. március 10. napján kelt adásvételi szerződés alapján a vételár teljes egészében pénzintézeti hitelből kerül kiegyenlítésre, várhatóan 2005. június 10. napjáig. Az önkormányzati támogatást a hitel tőketartozásába szeretnék befizetni. Önkormányzati támogatás megállapításához szükséges a pénzintézettől hozzájáruló nyilatkozat ahhoz, hogy a támogatási összeg erejéig az ingatlanra jelzálogjon kerüljön bejegyeztetésre az önkormányzat javára, azonba e hozzájárulást a pénzintézet nem adja meg, mivel az ingatlan vételára teljes egészében hitelből már kiegyenlítésre került.

 

Fentiek miatt a bizottság a kérelmet elutasította.

 

A határozat „az első lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról” szóló többször módosított 2/2004. (II. 10.) KT. rendelet 3. § (1) bekezdésén és 6. §-án alapszik, mely kimondja:

„3. § (1) Nem állapítható meg támogatás, ha:

- …,

- …,

- a kérelmező a kérelem benyújtásakor a lakás vételárát teljes egészében kiegyenlítette, vagy lakás használatba vételi engedéllyel rendelkezik, vagy azt a kérelem elbírálásáig megszerzi,”

„6. § A támogatások összegei és járulékai erejéig az érintett ingatlanra az ingatlan nyilvántartásba jelzálogjogot valamint ennek biztosítására elidegenítési és terhelési tilalmat kell bejegyeztetni.”

« Vissza
Vissza a főmenübe