105/2007. (V. 21.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola fenntartásának az intézményi társulás feltételeinek újragondolása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Humánpolitikai Bizottsága

105/2007. (V. 21.) Gye. Kt. Hum. Biz. határozat

I.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy az intézményi társulás tagönkormányzatainak polgármestereivel történt egyeztetések alapján a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola oktatását az alábbi feltételek szerint szervezze meg, a 2007/2008-as tanévtől kezdődően

- Hunya településen megszűnik mind az óvoda, mind az iskolai feladatot ellátó telephely.

- Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola a székhelyén fogadja 1-8. évfolyamos hunyai iskolás gyermekeket.

- Hunya község Önkormányzata az óvoda és iskola épületét hasznosításra átadja a Katolikus Egyháznak. A Hunyai szülők így választhatnak, hogy a gyermekük további taníttatását az egyházi vagy a rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola székhelyén kívánják megoldani.

- Csárdaszállás településen megszűnik mind az óvoda, mind az iskolai feladatot ellátó telephely

- Csárdaszállás Önkormányzata az óvodai és az általános iskolai feladatellátást önállóan az intézményi társulás keretein kívül oldja meg.

- Csárdaszállás oktatási feladatellátásában a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola utazó pedagógusok biztosításával vesz részt. Az utazó pedagógusok költségét a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola költségvetése biztosítja, mely megállapodást azonban a társult önkormányzatok félévente felülvizsgálnak.

II.

A bizottság javasolja továbbá, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi ütemterv szerint javasolja az intézményi társulás társulási megállapodását és a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola költségvetését módosítani:

- Gyomaendrőd Város Önkormányzata utasítja Várfi András polgármestert, hogy társulási megállapodás fent leírtak miatt szükségessé váló módosítását a Képviselő-testület 2007. júniusi testületi ülésére készítse elő.

- Ezzel egyidejűleg Gyomaendrőd Város Önkormányzata utasítja Várfi András polgármestert, hogy a társulási megállapodás módosításáról szóló előterjesztést küldje meg a tagönkormányzatoknak döntéshozatal céljából: egyetértenek-e a társulási megállapodás módosításával.

- Az Intézményi társulás tagönkormányzatainak 2007. júliusában együttes ülésen kell dönteniük az előzetesen a tagönkormányzatok testületei által jóváhagyott társulási megállapodás módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról, illetve az oktatás szervezés feltételeinek megváltozása miatt az intézmény költségvetésének, módosításáról., ezért Gyomaendrőd Város Önkormányzata utasítja Várfi András polgármestert, hogy az intézményi társulás együttes ülésének 2007. júliusi időpontra történő összehívásáról gondoskodjék.

« Vissza
Vissza a főmenübe