221/2008. (XII. 8.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: 2009. évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Humánpolitikai Bizottsága

221/2008. (XII. 8.) Gye. Kt. Hum. Biz. határozat

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek, a 2009. évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotását az alábbiak szerint:

 

TERVEZET

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testületének

.../ 2008. (…) Gye. Kt. rendelete

 

a 2009. évi átmeneti gazdálkodásról

 

Gyomaendrőd város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdésében valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII tv. 65. § (1) bekezdésében a 76. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Önkormányzat 2009. évi átmeneti gazdálkodásáról az alábbiakban rendelkezik:

 

1. § Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy 2009. január 1. napjától a tárgyévi költségvetési rendelet hatályba lépésnek napjáig az önkormányzat bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedje és kiadásait - külön eljárás nélkül - az előző évi kiadásai előirányzatokon belül folytatólagosan teljesítse.

 

2. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési intézmények és működési feladatok, az évente ismétlődő rendszeres Kht., Kft., egyesületi és egyéb támogatások, pénzeszköz átadások 2009. évi finanszírozása az átmeneti gazdálkodás időszakában az előző évi eredeti kiadási előirányzatokon belül, időarányosan történhet. Az átmeneti gazdálkodás időszakában finanszírozható továbbá a közalkalmazottak jogállásáról, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvények szerint az őket megillető január hónapban kifizetendő külön juttatás, valamint az előző évi bérintézkedések tárgyévi kötelezettsége is.

(2) A 2009. január 1-től esedékes, illetve a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről alkotott törvény rendelkezéseinek alapján hozott bérintézkedések a költségvetési intézmények és a polgármesteri hivatal dolgozóit érintően az átmeneti gazdálkodás időszakában végrehajthatók.

(3) Az eseti önkormányzati támogatás csak akkor folyósítható, ha a támogatásban részesülő a vele kötött megállapodásban rögzített - törvény által előírt - előző évről szóló számadási kötelezettségének eleget tett és nyilatkozik arról, hogy esedékessé vált és még meg nem fizetett köztartozása nincs.

(4) A 2009. évi költségvetési rendelet elfogadásáig hozott Képviselő-testületi döntések a 2009. évi költségvetési rendelet elfogadását követően érvényesíthetők.

 

3. § Az átmeneti gazdálkodás időszakában:

a) az önkormányzat 2008. évi költségvetésében szereplő beruházási, felújítási feladatokra kifizetések a 2008. évre jóváhagyott előirányzatok maradványain belül teljesíthetők a már megkötött szerződések pénzügyi áthúzódásainak megfelelően,

b) a folyamatban lévő, több éves pénzügyi kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kfizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.

 

4. § A 2009. évi költségvetési rendelet megalkotásáig új működtetési, beruházási, felújítási feladat nem indítható, azokra kötelezettség nem vállalható.

 

5. § Az új költségvetési rendeletbe az átmeneti gazdálkodás időszakában teljesített kiadásokat és beszedett bevételeket be kell illeszteni.

 

6. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba és a 2009. évi költségvetésről szóló rendelet hatályba lépésének napján hatályát veszti.

 

Gyomaendrőd, 2008. december 1.

 

Várfi András s.k. Dr. Csorba Csaba s.k.

Polgármester Jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe