3/2003. (II. 6.) Német Kisebbségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás a Körösmetni Alapfokú Művészeti Iskolával

 

Gyomaendrőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata

3/2003.(II.6.)NK. Sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata együttműködési megállapodást köt a Körösmenti Alapfokú Művészeti Iskolával az alábbiak szerint:

 

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

 

Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1., képviseli: Hack Mária elnök), másrészről a Körösmenti Alapfokú Művészeti Iskola (5500 Gyomaendrőd, Kossuth u. 9., képviseli: Lehoczkyné Wolf Tünde) között az alábbi feltételek mellett:

Előzmények:

Gyomaendrőd Város Német Kisebbségi önkormányzata 1998. évi megalakulását követően célul tűzte ki a német nemzetiségi identitás felélesztését, ápolását és továbbfejlesztését. A cél elérése érdekében a rendelkezésre álló erőforrások és a városban megtalálható civil szervezetek bevonásával a kultúra különböző területein kívánja népszerűsíteni a német nemzetiségi hagyományokat, erősíteni a nemzetiséghez tartozás tudatát.

A német nemzetiségi táncok tanítása és bemutatása céljából az önkormányzat tárgyalást folytatott a helyi Körösmenti táncegyüttes vezetőjével, melynek keretében megállapodtak a későbbi szorosabb együttműködésről. Jelenleg az 1999-es megállapodás módosítására kerül sor, mivel a Körösmenti táncegyüttes tagjai egyéb elfoglaltságaik miatt a további fellépéseket nem tudják vállalni.

1./

Az együttműködő felek megállapodnak abban, hogy a német nemzetiségi táncok betanítása és bemutatása érdekében rendszeresen együttműködnek.

2./

Ennek keretében a Német Kisebbségi Önkormányzat gondoskodik a nemzetiségi táncok előadásához szükséges feltételek - többek között a kellő számú ruházat és továbbképzés - biztosításáról. A ruházat beszerzéséről a kisebbségi önkormányzat a táncegyüttes vezetőjével történő egyeztetés alapján dönt, melyhez biztosítja a szükséges anyagi forrást. A táncok betanításához a kisebbségi önkormányzat gondoskodik a szakmai vezetők továbbképzéséről, melynek költségeit teljes mértékben magára vállalja. A ruhák megőrzése és a zenei hanganyag beszerzése a kisebbségi önkormányzat feladata.

3./

A megállapodó felek előzetes egyeztetése alapján a Körösmenti Alapfokú Művészeti Iskola kötelezettséget vállal arra nézve, hogy a városban kulturális rendezvényeken népszerűsíti a nemzetiségi táncokat évente legalább 3 alkalommal. Az iskola vállalja, hogy az előzetesen egyeztetett rendezvényeken térítésmentesen lép fel.

4./

Kötelezettségei közt vállalja még, hogy a kisebbségi önkormányzat által finanszírozott továbbképzésen szakmai vezetői részt vesznek és az ott szerzett ismereteket a nemzetiségi táncok betanításában kamatoztatják. Amennyiben saját hibájából nem tud részt venni, úgy az előzetesen felmerült költségeket a kisebbségi önkormányzat részére megtéríti.

5./

Jelen megállapodás a Német kisebbségi önkormányzat jóváhagyásával lép életbe.

6/

Az együttműködő felek a sikeres együttműködés reményében betartják a megállapodás pontjait.

 

Gyomaendrőd, 2003. …………..

 

………………………… ………………………………

Gyomaendrőd Város Körösmenti Alapfokú Művészeti Iskola

Német Kisebbségi Önkormányzata

 

A Nmet Ksebbségi Önkormányzat felhatalmazza az elnököt a fenti megállapodás aláírására.

 

Határidő: 2003. február 28.

Felelős: Hack Mária elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe