38/2007. (II. 13.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Városi Zene és Művészeti Iskola racionális működtetésének áttekintése

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

38/2007.(II. 13.) Gye. Kt. Üokke. Határozat

 

I.

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja a képviselő-testületnek, hogy a Városi Zene és Művészeti Iskola racionális működtetésének biztosítása érdekében az alábbi intézkedéseket írja elő az intézmény számára:

- a Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 3. számú mellékletének I. pontjában meghatározott maximális létszámú csoportok kialakítása: zeneművészeti ágban 15 fő, más művészeti ágban 20 fő

- A 2007/2008-as tanévtől kezdődően új csoportok indítására abban az esetben nyílik lehetőség, ha a jelentkezők száma lehetővé teszi a Közoktatási törvényben meghatározott maximális létszámú csoportok kialakítását.

- Vidéki telephelyek működtetéséhez önkormányzati kiegészítő támogatás nem vehető igénybe.

- 2007. szeptember 01. napjától az újonnan belépő tanulók csak egy tanszakon vehetik igénybe az intézmény által biztosított képzést.

 

II.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítsa Várfi András polgármestert, hogy az előminősítési eljárás eredményének ismeretében az intézmény költségvetését és működtetésének további feltételeit vizsgálja felül, és a vizsgálat eredményéről tájékoztassa a Képviselő-testületet.

 

Határidő: 2007. február 22.

Felelős: Szabó Balázsné biz. elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe