203/2006. (X. 25.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Kerékpárút építésére, tervezésére pályázat

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

203/2006. (X.25..) számú határozata

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság az alábbiak elfogadását javasolja a Képviselő-testületnek:

 

1. határozati javaslat

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal egyetértésben - az Útpénztár fejezeti kezelésű előirányzatból a kerékpárutak fejlesztésének támogatására felhasználható kerete terhére kiírt útmutató alapján, gyomaendrődi közlekedésbiztonsági kerékpárút (Bajcsy-Zs. út - Szabadság tér közötti szakasz) építésének támogatására.

 

Önkormányzatunk a saját forrást, a beruházás 40%-át, 25.657 ezer forintot a 2006. évi költségvetési rendelet alapján 2007. évre biztosítja.

 

A beruházás összköltsége (100%): 64.142 eFt

Igényelt támogatás (60%): 38.485 eFt

Saját erő (40%): 25.657 eFt

 

A Képviselő-testület felhatalmazza Várfi András polgármestert a pályázat benyújtására és a szükséges intézkedések megtételére.

 

2. Határozati javaslat:

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal egyetértésben - az Útpénztár fejezeti kezelésű előirányzatból a kerékpárutak fejlesztésének támogatására felhasználható kerete terhére kiírt útmutató alapján, gyomaendrődi közlekedésbiztonsági kerékpárút (Kodály Z. utca - Bónom-zugi bekötőút közötti szakasz) tervezésének és engedélyeztetésének támogatására.

 

Önkormányzatunk a saját forrást, a beruházás 50%-át, 6.834 ezer forintot a 2006. évi költségvetési rendelet alapján 2007. évre biztosítja.

 

A beruházás költsége (100%): 13.668 eFt

Igényelt támogatás (50%): 6.834 eFt

Saját erő (50%): 6.834 eFt

 

A Képviselő-testület felhatalmazza Várfi András polgármestert a pályázat benyújtására és a szükséges intézkedések megtételére.

 

 

3. Határozati javaslat

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata elfogadja a Zsilák Zoltán tervező által készített, ÚT-266 tervszámú, Gyomaendrőd Város Kerékpáros Közlekedési Hálózati Koncepcióját.

 

 

4. Határozati javaslat:

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal egyetértésben - az Útpénztár fejezeti kezelésű előirányzatból a kerékpárutak fejlesztésének támogatására felhasználható kerete terhére kiírt útmutató alapján, gyomaendrődi közlekedésbiztonsági kerékpárút (Bajcsy-Zs. út - Katona J. u. közötti szakasz) tervezésének támogatására.

 

Határidő: 2006. november 2.

Felelős: Izsó Csaba bizottsági elnök

 

« Vissza
Vissza a főmenübe