205/2006. (X. 25.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: 2006. évi árvizvédekezés során károsodott önkormányzati utak vis maior kérelem

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

205/2006. (X.25..) számú határozata

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság az alábbiak elfogadását javasolja a Képviselő-testületnek:

 

1. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a 2006. áprilisban kialakult rendkívüli állapottal és veszélyhelyzet kihirdetésével járó árvíz során károsodott önkormányzati tulajdonú utak helyreállítási költségét 80.459.000,-Ft-ban állapítja meg. A Képviselő-testület továbbá megállapítja, hogy a káresemény bejelentése és a GKM által közreadott adatlapok benyújtása 2006. május 25.-ig megtörtént.

2. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete kijelenti, hogy az utak helyreállításával kapcsolatos költségek teljes finanszírozására 2006. évi költségvetésében forrással nem rendelkezik. A költségeket saját erőből fedezni az önkormányzat nem képes. A képviselő-testület megállapítja továbbá, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata a tulajdonát képező létesítmények vonatkozásában általános biztosítással rendelkezik, amely az árvízi védekezésből eredő kártételek biztosítását nem tartalmazza. A biztosító az árvízvédekezési kárból eredő biztosítási eseményeket nem ismeri el. A testület kijelenti, hogy az utakkal kapcsolatos tevékenységeket, illetve feladatokat más önkormányzati tulajdonú ingatlanon ellátni nem képes.

3. A Képviselő-testület tekintettel az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által adott tájékoztatásra utasítja a polgármestert, hogy az önkormányzati tulajdonú utakban keletkezett károk helyreállítási összegének 90 %-val, azaz összesen 72.413.000,- Ft összegben a 295/2005. (XII. 23.) Kormányrendelet 13-14. §-a alapján vis maior támogatási igényt nyújtson be a Békés Megyei Területfejlesztési Tanácshoz.

4. A Képviselő-testület kijelenti, hogy a károk helyreállítási költségének 10 %-át, azaz 8.045.900,-Ft-ot Gyomaendrőd Város Önkormányzata költségvetésében biztosítja.

 

Felelős: Izsó Csaba bizottsági elnök

Határidő: 2006. november 2.

« Vissza
Vissza a főmenübe