83/2008. (III. 18.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Tájékoztatás a települést ért viharkár eseményeiről, vis maior támogatási kérelem benyújtása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

83/2008. (III.18.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság az alábbiak elfogadását javasolja a Képviselő-testületnek:

 

1. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a 2008. március 1-2.-én kialakult jelentős vihar okozta védekezéssel kapcsolatos költségeket 1.549.631,-Ft-ban állapítja meg.

2. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete kijelenti, hogy a viharkár védekezéssel kapcsolatos költségek finanszírozására 2008. évi költségvetésében forrással nem rendelkezik. A költségeket saját erőből fedezni az önkormányzat nem képes.

3. A Képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy a védekezés költségeinek összegével, azaz összesen 1.549.631,- Ft összegben a 47/2008. (III. 5.) Kormányrendelet alapján vis maior támogatási igényt nyújtson be a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz.

 

II.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a 2008. március elején a települést ért viharkár miatt a biztosítással nem rendelkező magántulajdonú ingatlanok kárenyhítését részben támogatja. A képviselő-testület felkéri a Városüzemeltetési Osztályt a biztosítással nem rendelkező ingatlanok pontos helyreállítási költségének meghatározására, melyet követően a testület a támogatás mértékéről és módjáról 2008. áprilisi ülésén dönt.

 

Határidő: 2008. március 27.

Felelős: Izsó Csaba bizottsági elnök

 

« Vissza
Vissza a főmenübe