227/2008. (VIII. 19.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Eötvös u. 9. sz. ingatlanárverésen történő értékesítése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

227/2008. (VIII.19.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a Képviselő - testületnek, hogy a tulajdonában lévő Gyomaendrőd, Eötvös utca 9. szám alatti ingatlant hirdesse meg értékesítésre nyílt árverésen az alábbi feltételekkel:

 

Helyrajzi szám

Terület nagysága, egyéb megjegyzés

Kikiáltási ár ( Ft )

Licitlépcső ( Ft )

2449

618 m2. Az ingatlant bontási kötelezettség terheli. A lakóépület lebontásra került, a melléképületek még állnak.

1.086.000

10.000

1. Az árverés időpontja: 2008. szeptember 30-án de. 10.00 óra.

2. Az árverés helye: Városháza kistermében ( Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. ).

3. Az árverést vezeti: Csényi István polgármesteri hivatal alkalmazottja,

4. Az induló licit és licitlépcső összege az árverési kijelölt ingatlanról készült kimutatásban szerepel. A licitálandó ingatlanra - legkésőbb 2008. szeptember 30-án de. 9.00-ig - a kikiáltási ár 10 %-át kitevő szerződés megkötését, biztosító előleget /bánatpénz/ kell a Polgármesteri Hivatal pénztárába befizetni. Az árverés megkezdésekor a pénztári bevételi bizonylattal igazolni kell az árverési előleg befizetését.

5. Az árverési előleg /bánatpénz/ a Polgármesteri Hivatal pénztárában kerül elhelyezésre. Az árverés során azon árverezők, akik nem nyertek a befizetett árverési előleget a pénztárban az árverezést követően felvehetik. A nyertes árverező a döntése alapján szintén felveheti az árverési előleget a pénztárban, vagy kéri annak beszámítását a vételárba.

6. Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az árverési előleg letétbe helyezésre került.

7. A licitálást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja, a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni. A tulajdonjogot elnyerőnek az árverést követően 8 napon belül szerződést kell kötnie. A licitálás során a nyertes ajánlatot követően megállapításra kerül sorrendben 2. és 3. ajánlat. Amennyiben a nyertes licitáló 8 napon belül neki betudható ok miatt nem köt szerződést, akkor a sorrendben megállapított 2. helyen lévő licitálóval kerül megkötésre a szerződés. Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.

8. Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Polgármesteri Hivatal Műszaki és Vagyongazdálkodási osztályán lehet kérni, írásban, melyre írásban történik a válaszadás.

9. Az építési telkek beépítése az építéshatóság által előírt módon történhet, Gyomaendrőd Város Önkormányzata határidővel megjelölt beépítési kötelezettséget nem köt ki.

10. Az árverésről hangfelvétel készül.

 

Az árverés eredményéről be kell számolni Képviselő - testületi ülésen.

 

Határidő: 2008. augusztus 28.

Felelős : Izsó Csaba bizottsági elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe