162/2009. (V. 19.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Csatornák tulajdonjogának kérése a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

162/2009. (V.19.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a többször módosított 2007. évi CVI. törvény 36§ (1) bekezdése, valamint a 254/2007. (X. 4.) Kormányrendelet 50-51.§-a alapján nyújtson be igényt a Gyomaendrőd, külterület 15226 hrsz., 15318 hrsz és 16092 hrsz alatti csatornaszakaszok tulajdonjogának megszerzésére az alábbi feltételekkel:

1. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a csatornaszakaszok tulajdonjogának az Önkormányzat részére történő megszerzése érdekében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felé.

2. A csatornaszakaszokat Gyomaendrőd Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8.§-ban meghatározott vízrendezés, csatornázás fenntartása érdekében kívánja tulajdonába venni és a külterületi holtágak vízkárelhárítás biztonságának növelése, kapacitás helyreállítása és a „jó állapot elérése” céljára kívánja felhasználni.

3. Gyomaendrőd Város Önkormányzata saját költségén vállalja a csatornaszakaszok környezeti állapotának felmérését, szükség esetén kármentesítését és a csatornaszakaszok vonatkozásában lemond az állammal szemben támasztott bármely követeléséről.

4. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy a tulajdonba adás érdekében a jelen eljárásban felmerült költségeket a vagyonkezelő részére megtéríti. Az Önkormányzat vállalja, hogy tájékoztatja az MNV Zrt.-t a csatornaszakaszokkal kapcsolatos értékesítési szándékáról.

5. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy a csatornaszakaszok önkormányzati tulajdonban maradása esetén, a csatornaszakaszok tulajdonba adásától számított 5 éven át, évente, a tárgyévet követő év első felétől kezdődően tájékoztatja az MNV Zrt.-t a hasznosítási cél megvalósításáról.

6. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy a 15226 hrsz., 15318 hrsz. és a 16092 hrsz.-ú csatornaszakaszok tulajdonjogát a rájuk vonatkozó terhekkel együtt veszi át.

7. Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy a vagyonigénylés összhangban van a kistérségi területfejlesztési koncepcióval, illetve a területfejlesztési programokkal, valamint az Önkormányzat egyéb fejlesztési programjaival.

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe