53/2011. (II. 16.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Közművelődési keretmegállapodás megkötése a Palmetta Tudományos, Szociokulturális, Szabadidős, Ökológiai és Terápiás Egyesülettel

 

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság
53/2011. (II. 16.) Gye. Kt. Üokke. Határozat
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének, hogy az alábbiak alapján fogadja el a döntési javaslatot:
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (képviseli: Várfi András polgármester) aláírja a Palmetta Tudományos, Szociokulturális, Szabadidős, Ökológiai és Terápiás Egyesülettel (képviseli: Dr. Dénes Zoltán egyesületi elnök) a Közművelődési keret megállapodást, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 76. §-a alapján, az alábbi megállapodás alapján:
 
Közművelődési keret megállapodás
(tervezet)
Mely létrejött Gyomaendrőd Város Önkormányzata (Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. képviseli Várfi András polgármester), továbbiakban Önkormányzat, valamint a Palmetta Tudományos, Szociokulturális, Szabadidős, Ökológiai és Terápiás Egyesület (5820 Mezőhegyes, Kölcsey út 9. képviseli Dr. Dénes Zoltán egyesületi elnök) továbbiakban Egyesület között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:
 
Előzmények:
A Palmetta Egyesület 2004-óta társszervezője a Gyomaendrődi Tudományos Néprajzi Konferencia sorozatnak, valamint alapítója a gyomaendrődi Holló László Művésztelepnek. Az egyesület a Debreceni Egyetemmel és más egyetemek társadalomtudományi tanszékeivel partneri kapcsolatot alakított ki, melynek segítségével szakmai támogatást nyújt az Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjteménynek, valamint a Vidovszky Béla Helytörténeti Gyűjtemény- Városi Képtárnak.
A felek megállapodnak abban, hogy Gyomaendrőd kulturális életének minőségi javítása és közgyűjteményeinek szakmai színvonalának fejlődése érdekében; a közművelődési munka hatékonyságának növelésében együttműködnek.
 
1.         Közös pályázatok beadásával segítik elő Gyomaendrőd közművelődését segítő fejlesztések elindítását, mely pályázatoknál az önrészt az Önkormányzat lehetőségeihez mérten biztosítja. Minden pályázat benyújtását megelőzően külön megállapodásban rögzítik a hozzájárulás mértékét.
2.         Az Egyesület segítséget nyújt a gyomaendrődi muzeális gyűjtemények archiválásában, tárolásában, feldolgozásában.
3.         A felek együttműködnek az Endrődi Népház oktatást és szakértői munkát elősegítő eszközfejlesztéseiben.
4.         Együttműködnek a gyomaendrődi tudományos műhely (konferenciák, előadások, nyári egyetemi órák) kiépítésében, melyre az Önkormányzat az Endrődi Népház termeit és helyiségeit térítésmentesen rendelkezésére bocsájtja.
5.         Elősegítik tudományos konferenciát szervezését.
6.         Az Egyesület elősegíti a közművelődési programok és hagyományőrző rendezvények megvalósítását.
7.         Az Önkormányzat hozzájárul, hogy az Egyesület telephelyként bejegyeztesse az Endrődi Népházat (5502 Gyomaendrőd, Blaha L. út 21.) .
 
Jelen megállapodást a felek határozatlan időre kötik, azzal hogy bármelyik fél részéről a másik félhez intézett írásbeli nyilatkozattal, 30 napos felmondási idővel felmondható.
Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekre a Ptk. és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény rendelkezései irányadók.
A felek egybehangzóan kijelentik, hogy a jelen megállapodásból eredő vitás kérdéseket elsődlegesen egymás között, tárgyalásos úton kívánják rendezni. A bírói út igénybevételével kizárólag akkor élnek, ha az előzetes egyeztetés nem vezetett eredményre. A jogvita eldöntésére a Szarvasi Városi Bíróság, illetve a Békés Megyei Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.
A felek a jelen megállapodást átolvasás és közös értelmezést követően, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, egymással szó szerint megegyező 3 példányban aláírják.
 
Gyomaendrőd, 2011. február …………….
 
Várfi András                                                              Dr. Dénes Zoltán
Polgármester                                                             Egyesületi elnök
 

« Vissza
Vissza a főmenübe