195/2011. (VI. 22.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás megkötése a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
195/2011.(VI. 22.) Gye. Kt. Üokke. Határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével való további együttműködést javasolja a Képviselő-testület számára, valamint hogy az együttműködés kereteit jelen határozat mellékletét képező együttműködési megállapodásban rögzítse.
 
 
  
melléklet
Együttműködési megállapodás
(Tervezet)
 
amely létrejött egyrészről a Gyomaendrőd Város Önkormányzat (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.) képviseli Várfi András polgármester, másrészről a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete (5600 Békéscsaba, Bajza utca 15., adószám: 19053161-2-04), képviseli Nagy Gábor megyei igazgató – a továbbiakban Vöröskereszt– között az alábbi feltételek szerint: 
Preambulum
 
Jelen megállapodásban szerződő felek a Magyar Vöröskeresztről szóló 1993. évi XL. törvény 2. § szerinti alaptevékenységek és feladatok, valamint az 1990. évi LXV. törvény 8. § által a helyi önkormányzatok feladat- és hatáskörébe tarozó feladatok hatékony és hatásos megvalósításának segítése céljából – kölcsönösen tiszteletbe tartva és elismerve egymás tevékenységeinek alapelveit – elhatározzák, hogy együttműködnek, mely együttműködés kereteit jelen megállapodásban rögzítenek.
 
I.       A megállapodás tartalma, az együttműködés területei
 
1.      Felek megállapítják, hogy fontosnak tartják a térségi, valamint a települési szociális és segélyezési célokat. Ezért elhatározzák együttműködésüket a kölcsönös szociális információszolgáltatás területén, együttműködnek akaratuk szerint egymás szociális programjaiban, valamint segítik egymást szociális szolgáltatások megszervezése során.
2.      Felek elhatározzák, hogy kölcsönös tájékoztatással, információ cserével, adatok biztosításával, pályázati munkacsoportjuk bevonásával segítik egymás pályázati tevékenységét. Érdekazonosság esetén a kölcsönösség és partnerség alapelve szerint közös projektet dolgoznak ki. Ez utóbbi esetben külön megállapodásban rögzítik a pályázati együttműködés tartalmát, így különösen a jogosultságokat és kötelezettségeket.
3.      A szerződő felek megállapodnak, hogy a katasztrófavédelmi, valamint katasztrófasegélyezési tevékenységüket összehangolják, folyamatos információszolgáltatással segítik egymás tevékenységét katasztrófahelyzet esetén.
4.      A felek megállapítják, hogy fontosnak tartják a véradásszervezést, és a vérellátás rendszerének működtetését, ezért segítik az önkéntes véradók szervezését, megbecsülését, a véradáshoz szükséges feltételek biztosítását.
5.      A felek keresik a további lehetőségeket a lakossági és intézményi együttműködés területén, különösen a szociális, gyermekvédelmi, egészségügyi és egészségnevelési, illetőleg a nemzetközi kapcsolatok területén.
6.      A Magyar Vöröskeresztről szóló 1993. évi XL. törvény 2. § szerinti alaptevékenységek és feladatok, valamint az 1990. évi LXV. törvény 8. § által a helyi önkormányzatok feladat- és hatáskörébe tarozó feladatok hatékony és hatásos megvalósításához – a megállapodásokban rögzített területeken – a szerződő felek a közfoglalkoztatás megszervezése során együttműködnek.
II.    Záró rendelkezések
 
7.      A szerződő felek a jelen együttműködési megállapodást határozatlan időre kötik. Megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást kétévente kapcsolattartóikon keresztül áttekintik és annak eredményéről a szerződők képviselőit tájékoztatják. Ennek eredményeként a felek szükség és akaratuk szerint kiegészítik, módosítják jelen szerződést.
8.      A szerződő felek a jelen szerződésben foglaltak végrehajtása érdekében kapcsolattartóként kijelölik:
-         Vöröskereszt részéről: megyei igazgató
-         Gyomaendrőd Város Önkormányzat részéről: Keresztesné Jáksó Éva
9.      A szerződő felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződés keretein belül a sajtó és általában a nyilvánosság tájékoztatása során az egyes nyilatkozatok megtétele előtt a képviselőik egymást tájékoztatják és egymás érdekeire figyelemmel járnak el.
10.  Jelen szerződés Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének jóváhagyásával lép hatályba. A jóváhagyó döntéseket tartalmazó okiratok jelen szerződés mellékleteit képezik.
Jelen szerződés négy eredeti példányban készült, amelyből két-két eredeti példány illeti meg az aláíró feleket.
Felek jelen megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírták.
Békéscsaba, 2011. június 30.
Nagy Gábor megyei Igazgató              Várfi András polgármester
Záradék:
A szerződést Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete ……………../2011 (….) sz. határozatával jóváhagyta.

« Vissza
Vissza a főmenübe