209/2011. (VI. 20.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Kecsegés-zugi Tájvédelmi Egyesülettel kötött haszonbérleti szerződés módosítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
209/2011. (VI. 20.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata
 
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja Gyomaendrőd Város Képviselő – testületének, hogy a Kecsegészugi Tájvédelmi Egyesület ( Gyomaendrőd, Wesselényi utca 5.) és Gyomaendrőd Város Önkormányzata között a gyomaendrődi 0776 hrsz. alatt bejegyzett 7,4 hektár területű Kecsegés zugi holtág haszonbérletére 2000. február 1. napján létrejött haszonbérleti szerződés 5. pontja az alábbiak szerint kerüljön módosításra.
"Felek megállapodnak abban, hogy a haszonbér összege 15.000,-Ft/hektár/év, mely pénzben fizetendő a Haszonbérbe adó részére, minden tárgyév december 15-ig. 2000. évben a haszonbér összege 110.000,- Ft, azaz Egyszáztízezer Ft. A haszonbér összege 2001-től a tárgyévet megelőző évben a KSH által meghatározott infláció mértékével növekszik. A haszonbérlő köteles a holtágban az ökológiai vízcserét a jó gazda gondosságával elvégezni, és a vízkormányzási feladatokat elvégezni. Amennyiben a lehullott csapadék következtében a vízszint a holtág üzemeltetési szabályzatában meghatározott maximális üzemi vízszintje fölé emelkedik, úgy az üzemi vízszint eléréséig a vízszivattyúzási feladatok a Haszonbérlőt terhelik, és a Haszonbérbe adó a költséget megtéríti.
 
Haszonbérlő köteles a vízmérés leolvasásának gyakoriságát, az adatokat, a helyszínen vezetett üzemnaplóban (mérési napló, gépüzemnapló) rögzíteni.
 
Haszonbérlő köteles jelezni a Haszonbérbeadó felé, ha a holtág vízszintje meghaladta az üzemi vízszintet. Ezzel egyidejűleg a gépüzemnaplóban a Haszonbérbeadó képviselőjének jelenlétében rögzíteni kell az adatokat. Az üzemi vízszint elérését követően ismételten rögzíteni kell az adatokat. Haszonbérlő az üzemi vízszint elérését követően legkésőbb 60 napon belül köteles leszámlázni a kiadásokat a Haszonbérbe adó felé, mellékelve a költségeket alátámasztó bizonylatok másolatával.
 
A 2000. és 2011. években a Haszonbérbe vevő a haszonbér megfizetése helyett köteles elvégezni a holtágban a vízcserével (indokolt esetben víz holtágba történő beszivattyúzásával vagy abból történő kiszivattyúzásával járó feladatokat elvégezni."
 
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a haszonbérleti szerződés módosítására állapodjon meg a Kecsegés-zugi Tájvédelmi Egyesülettel. Amennyiben az Egyesület nem fogadja el a haszonbérleti szerződésmódosítást, akkor egyeztetést kell lefolytatni, és annak eredményét be kell terjeszteni Képviselő – testületi ülésre.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe